ASCOM ovladače

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 2016
Registrován: čtv 11. led 2007 19:54:57
Bydliště: Uničov

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #46 od Bill » pon 09. led 2017 9:39:55

Ahoj.

Zkontroluj, zda máš opravdu správnou verzi ovládačů - ono je těch podobných kamer hodně. Kolega nainstaloval jiné a dělalo to podobné věci...

Pokud bude třeba, mrknu doma na svou verzi ovládačů. Mi to jede s PHD v pohodě. Používáš na komunikaci PHD - ASI120MC Ascom? S těmi druhými drivery byl nějaký problém.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 537
Registrován: pát 10. dub 2015 21:16:43

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #47 od Dansemacabre » pon 09. led 2017 10:14:13

Mám to odsud: http://astronomy-imaging-camera.com/software/ - camera driver + ascom v1.0.2.23
200/1000 CG-5 adv, Canon EF 400/5,6L, 40D mod., Star Adventurer, ASI120MC

Uživatelský avatar
lord_Sith
Příspěvky: 41
Registrován: stř 20. črc 2016 14:10:29

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #48 od lord_Sith » pon 09. led 2017 13:23:20

"funguje" mi to stejne tak se těším na reseni. Mám asi 120mm zrovna o víkendu jsem to zkoušel takhle propojit a také mi to nešlo!
SW 200/1000, EQ6 syntrek goto, Zenit 11, Praktica BCA, Canon EOS 400D, ZWO ASI 120MM 8-)
https://www.facebook.com/dj.Smok3/media ... 501&type=3

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 14539
Registrován: sob 17. dub 2004 23:56:18
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 68

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #49 od MilAN » pon 09. led 2017 13:32:56

Když jsem to poprvé zkoušel, tak mi to také házelo různé hlášky. Tak jsem přešel k řešení, které sice nevypadá zdálky tak elegantně, ale už několk let funguje bez problémů.
Montáž je ovládaná ASCOMem přes EQDIR. NA EQMOD mám napojen gamapad, abych mohl ovládat i od okuláru, kdy nedosáhnu na NB. Kamera ve fukci autopointeru je propojena s montáží přes ST4 a jede pod PHD-2. Pokud používám kameru na snímání, potom jede přes FireCapture. Vše tedy jede autonomně, je to variabilní a naprosto bezproblémové
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
lord_Sith
Příspěvky: 41
Registrován: stř 20. črc 2016 14:10:29

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #50 od lord_Sith » pon 09. led 2017 14:55:34

Ano takhle nějak to plánuju akorát montáž pojede přes ručku do PC ale budu muset takhle tahat dva dlouhé kabely když budu chtít pozorovat z obýváku blemc. Jinak jsem se to snažil rozchodit podle tohodle návodu http://www.novedalekohledy.cz/help/prir ... y-prirucka ale je tam phd 1.
SW 200/1000, EQ6 syntrek goto, Zenit 11, Praktica BCA, Canon EOS 400D, ZWO ASI 120MM 8-)
https://www.facebook.com/dj.Smok3/media ... 501&type=3

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 14539
Registrován: sob 17. dub 2004 23:56:18
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 68

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #51 od MilAN » pon 09. led 2017 15:40:37

lord_Sith píše:Ano takhle nějak to plánuju akorát montáž pojede přes ručku do PC ale budu muset takhle tahat dva dlouhé kabely když budu chtít pozorovat z obýváku blemc. .
Jeden kabel k ručce a jeden ke kameře. Jinak to stejně asi nepůjde
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 2016
Registrován: čtv 11. led 2007 19:54:57
Bydliště: Uničov

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #52 od Bill » pon 09. led 2017 16:05:15

Může být jeden USB kabel + hub a převodník na sériovou linku. Stejně většina noťasů už nemá sériový port. V HUBu mohou být kamery/foťák + nějaké další USB věci.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 14539
Registrován: sob 17. dub 2004 23:56:18
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 68

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #53 od MilAN » pon 09. led 2017 16:14:38

Vyhodil jsem nejdříve 2 aktivní HUBy, než jsem se dopracoval ke správnému. I tak po zkušenostech ovládám montáž z druhého USB. Ale za to to běží na 10 let starém NB s XP a bez problémů :) A přes WiFi do obýváku.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 2016
Registrován: čtv 11. led 2007 19:54:57
Bydliště: Uničov

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #54 od Bill » pon 09. led 2017 18:31:59

Dansemacabre píše:Mám to odsud: http://astronomy-imaging-camera.com/software/ - camera driver + ascom v1.0.2.23


Jakou máš vlastně kameru? USB 3.0 nebo 2.0?
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 537
Registrován: pát 10. dub 2015 21:16:43

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #55 od Dansemacabre » pon 09. led 2017 19:13:58

Bill píše:Jakou máš vlastně kameru? USB 3.0 nebo 2.0

ASI120MC je 2.0, na vyšší jede až MC-S, ale je zpětně kompatibilní i s 2.0. Smazal jsem komplet staré drivery pro QHY5 včetně registrů a nahrál nové (ASCOM+ASI+ST4), tak to třeba pomůže, ale zjistím to až nebude oblačnost. Každopádně korekce přes šipky ve firecapture ani "manual guide" v PHD2 nejede, takže si moc nedělám naději :( V nejhorším si nechám QHY na pointaci a ASI120 na planety, ale chtěl jsem tu starou prodat a novou použít na obojí.
200/1000 CG-5 adv, Canon EF 400/5,6L, 40D mod., Star Adventurer, ASI120MC

Uživatelský avatar
palkog
Příspěvky: 188
Registrován: pát 11. kvě 2012 14:11:51
Bydliště: Presov, SR
Věk: 24
Kontaktovat uživatele:

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #56 od palkog » pon 09. led 2017 19:26:08

Pochopil som, ze montaz mas pripojenu cez ST4 s kamerou. Aku montaz mas nastavenu v PHD? Ja mam ASI120MC a pre montaz "On Camera" ide vsetko bez problemov - aj pre ASCOM driver aj pre ZWO ASI Camera.
Pripadne sa da este pouzit kombinacia: Windows web cam (tam nastavit kameru) a montaz ASI ST4 (ASCOM) - treba samostatny driver.
http://www.pavolg.6f.sk/
SW 200/1000 + EQ-5 Pro (GoTo)
Canon EOS 600D + seťák 18-55 mm + Tamron 70-300 mm + Carl Zeiss Jena Pancolar 1.8/50mm
ASI 120MC

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 2016
Registrován: čtv 11. led 2007 19:54:57
Bydliště: Uničov

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #57 od Bill » úte 10. led 2017 19:45:23

palkog píše:Pripadne sa da este pouzit kombinacia: Windows web cam (tam nastavit kameru) a montaz ASI ST4 (ASCOM) - treba samostatny driver.


No podle ZWO webu je to doporučené řešení. Ale známý s tím měl nějaký problém a když jsme to přehodili na Ascom a montáž "on camera", tak problémy zmizely.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 537
Registrován: pát 10. dub 2015 21:16:43

Re: ASCOM ovladače

Příspěvek #58 od Dansemacabre » stř 11. led 2017 1:22:59

Po odinstalaci starých ovladačů, vyčištění registrů a instalaci nových (a to včetně separátního ovladače pro ST4) kamera při guidingu posílá korekce jak má! Hurá! (nastavení on camera)
Ovládat přes kameru manuálně drobné pohyby například při natáčení planet bohužel stále nejde, ale jeden nemůže mít hned všechno... :)
200/1000 CG-5 adv, Canon EF 400/5,6L, 40D mod., Star Adventurer, ASI120MC


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host