Montáž HEQ-5

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 453
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 39

Re: Rozdiel medzi HEQ5 Syntrek a HEQ5 Pro SynScan

Příspěvek #256 od dablik » 17. 04. 2018, 09:33

rozdiel je v ovladacke. Je to vidiet na obrazkoch.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: HEQ5 PRO Synscan Belt mod, EQ6R

Trotun
Příspěvky: 6
Registrován: 17. 04. 2018, 09:24

Re: Rozdiel medzi HEQ5 Syntrek a HEQ5 Pro SynScan

Příspěvek #257 od Trotun » 17. 04. 2018, 10:04

Ide mi o to, ze ked uz mam jeden SynScan ovladac, tak po jeho pripojeni ku SynTrek hlave dostanem vlastne Pro Synscan nie? :D

Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 453
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 39

Re: Rozdiel medzi HEQ5 Syntrek a HEQ5 Pro SynScan

Příspěvek #258 od dablik » 17. 04. 2018, 10:11

ano, malo by to tak fungovat.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: HEQ5 PRO Synscan Belt mod, EQ6R

Trotun
Příspěvky: 6
Registrován: 17. 04. 2018, 09:24

Re: Rozdiel medzi HEQ5 Syntrek a HEQ5 Pro SynScan

Příspěvek #259 od Trotun » 17. 04. 2018, 10:18

Dik. Uz som tuto odpoved dostal viackrat, tak si to len overujem z co najvacsieho poctu zdrojov. Zda sa mi zbytocne kupovat SynScan verziu, ked mam ovladac.

Trotun
Příspěvky: 6
Registrován: 17. 04. 2018, 09:24

Kábel HEQ5 Pro - USB

Příspěvek #260 od Trotun » 18. 04. 2018, 09:19

Zdravim,
chcem sa opytat, ci mozem HEQ5 Pro priamo pripojit do USB kablom, ktory si zhotovim napr. z tohto tu:
https://www.ebay.com/itm/FTDI-FT232RL-U ... SwExJXorsQ
Na opacny koniec zrejme treba nejako pripojit RJ45.
Ak to tu uz v niektorej teme bolo, potom sorry.
Dik

Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 453
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 39

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #261 od dablik » 18. 04. 2018, 09:45

Potrebujes na to prevodnik a potom to samozrejme ide do usb. Hladaj vyrazy ako eqdir, eqmod atd. Podobnych rieseni je kopec.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: HEQ5 PRO Synscan Belt mod, EQ6R

Trotun
Příspěvky: 6
Registrován: 17. 04. 2018, 09:24

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #262 od Trotun » 18. 04. 2018, 10:10

No prave. Momentalne pouzivam EQ3-2 + GoTo upgrade kit, tam ovladam montaz tak, ze mam 2 kable: jeden je zapojeny do ovladaca SynScan (RJ45 - RS232), druhy ide do PC (RS232 - USB), pricom ten druhy sa v pc hlasi ako COM port. Vseetko funguje ako ma.
Kedze planujem zakupit HEQ5 Pro, rad by som ju s PC prepojil priamo jednym kablom, tak preto sa pytam, ci sa to da a ak ano, aky kabel na to potrebujem. Tu je zdroj:
http://eq-mod.sourceforge.net/eqdirect2.htm
Tak ma zaujima, ci mozem pouzit ten kabel, ktory som posielal z ebay.com v linkoch.

Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 453
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 39

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #263 od dablik » 18. 04. 2018, 10:21

a nechces si radsej kupit uz hotovu vec? Samozrejme pokial si zrucny v elektronike, tak si ho urcite dokazes postavit sam. Moj posledny kabel mi vyrabal miestny clen biker.fm a som velmi spokojny. Rucku som naposledy vytiahol asi pred 4 rokmi. Inak montaz ovladam vylucne z ntb cez eq ascom.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: HEQ5 PRO Synscan Belt mod, EQ6R

Trotun
Příspěvky: 6
Registrován: 17. 04. 2018, 09:24

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #264 od Trotun » 18. 04. 2018, 10:25

Praveze zrucny nie som :D Hotovu vec by som aj kupil, aj som to nasiel na nete, ale stoji to tak 40€, co sa mi za blby kabel zda vela. Navyse ten polotovar, co som poslal v linku, by uz mal obsahovat USB - RS232 prevodnik, takze tie farebne kabliky na opacnom konci podla vsetkeho staci spravne nakrimpovat do RJ45 konektora a to si kludne spravim sam. Lenze neviem naisto, ci to takto funguje. Preto radsej pisem sem.


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host