Tak jsem po týdnu zpět z Islandu a měl jsem neskutečné štěstí

. Během celého pobytu byla sluneční aktivita celkem malá a pokud byla nějaká záře vidět, byl to světlejší flek nad obzorem. Předposlední den, kdy se aktivita měla zvedat bohužel přišla i oblačnost, takže jsme strávili s přítelkyní dvě hodiny projížděním různých aplikací na počasí a hledáním místa, kde by nebylo zataženo, místo jsme nakonec našli a večer tam vyrazili. Po příjezdu jsem byl celkem zklamaný, bylo celkem jasno, ale byla to ta stejná aurora, kterou jsme viděli celý týden, jasnější flek v dáli. Po nastavení foťáku jsme chvíli koukali, když se během několika okamžiku přímo nad námi rozjela neskutečná podívaná. Prosím omluvte kvalitu, ale poprvé v životě mě nezajímalo jaké budou fotky, ale prostě jsem se hlavně snažil koukat nad sebe, plnil se mi dětský sen. I při letošním zatmění slunce jsem si hrál s foťákem mnohem víc než při téhle kráse. Je to neuvěřitelná podívaná a moc doufám, že jsem ji neviděl naposled
Jde o cca 400 fotek s 5s intervalem, každá fotka má 1,6s na ISO8000 na Canon 6D se Samyangem 14mm
Jak se tím ještě pohrabu, tak sem hodím ještě nějaké fotky
https://youtu.be/ZsJjW6J1Pbw
Explore Scientific AP 102/714 ED APO Triplet + Lightwave 0.8x rovnač, Celestron 127/1500, Malokuk 60/240, Canon 100D, Canon 6D, ZWO ASI1600MM-Pro, ZWO ASI120MM-mini, Celestron Nexstar SLT, iOptron CEM60, Skywatcher Star Adventurer Mini
Astrofotky