Prodám celkem nevyužitý skládací dobson 300/1700 (F 5,6) Výroba Elbi(Libor Němec) ,zrcadlo pan Drbohlav.Jedná se o starší kousek ,nicméně ukazuje velmi pěkně.Myslím že žebrované zrcadla 300/1700 se panu Drbohlavovi velmi povedla.Na běžné okuláry velmi dobře vyvážen.Dalekohled prodělal drobné úpravy-nová šírší základna,kolimační prvky nyní nepotřebují nářadí,nové uchycení sekundáru,dvourychlostní výtah v ceně 3500kč,a samozřejmě hledáček.Bud reddot nebo optický.Nebo oba +500kč.Dobson má i udělané dírky s maticí na kratší výsuv pro použití na bino bez barlowa.Dalekohled si cením na 12000kč.Jsem z Ostravy
Triplet TS 115/800 a triedry různých značek a velikostí
Mel jsem moznost nabizenym dalekohledem se podivat kdyz si ho Honza privezl domu. Tristovku za tyto penize v kvalite optiky tedy dobsona radim do skupiny velmi vyhodne koupe. Mam za to ze novemu majiteli hodne toho ukaze a udela radost. Cena je velmi vyhodna.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
No je to skoro zadarmo, i jen zrcadlo má vyšší hodnotu ... Kdbych už něměl doma 400ku, tak bych to koupil hned - Kdyžtak s tím Honzo posečkej a já si ho koupím později
Na tenhle inzerát koukám opakovaně. Kdybych zároveň nekupoval triplet, tak neuvažuju ani na chvilku. Skládací třístovka za dobrou cenu...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!
(zjistím, co za jiné astrokrámy by se dalo prodat a stavím se do řady budoucích kupců)