Canon EOS 500D

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5392
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

Canon EOS 500D

Příspěvek #1 od Konihlav » 25. 03. 2009, 23:43


Uživatelský avatar
viator
Příspěvky: 198
Registrován: 25. 03. 2009, 08:53
Bydliště: Vígľaš, Slovensko
Věk: 44

Canon EOS 500D

Příspěvek #2 od viator » 26. 03. 2009, 07:01

http://www.dpreview.com/previews/canoneos500d/

som zvedavý na šum... 15Mpix/APS-C...
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...

Uživatelský avatar
Psion
Příspěvky: 7157
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Canon EOS 500D

Příspěvek #3 od Psion » 26. 03. 2009, 07:22

U 15Mpix je problém s barevným šumem, navíc prťavé pixely se hodí opravdu jen pro objektivy a ne dalekohled, binning sice pomůže, ale to je jenom obezlička....
Celestron 200/1200, Meade LX-200ACF
Zerochromat 200/2450, TEC 140
Celestron CG-5 AT GT, Gemini G42
SkyWatcher ED80, Pentax 75 SDHF,
Takahashi FC-100DL, Solarview 50
EOS 40Da cooled, SBIG ST-4000XCM
SBIG ST-402ME, SBIG ST-2000XM

Uživatelský avatar
Glein
Příspěvky: 29
Registrován: 28. 07. 2008, 17:22

Canon EOS 500D

Příspěvek #4 od Glein » 26. 03. 2009, 16:32

Ja vloni na podzim kupoval novejsi DSLR a vybiral jsem i s ohledem na to, ze chci zacit fotit i nocni oblohu. I kdyz jsem mel nasetreno na 50D, nakonec jsem prave kvuli vyssimu riziku sumu a vubec nevhodnosti 15 Mpx pri APS-C snimaci vzal 40D a za usetrene penize koupil objektiv :)

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 365
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Canon 500D Error 70 ?

Příspěvek #5 od astar » 13. 10. 2017, 22:22

Poradí někdo co znamená Error 70 u Canonu 500D??.
Po rozebrání a opětovném složení foťáku a po zapnutí hlásí "není karta". (karta je ale vložená ) . Pak po stisku spouště se objeví tato hláška
Err 70 nelze fotit kvůli chybě ... hláška zmizí pouze vyjmutím baterie.
Předem dík za reakce.
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

Uživatelský avatar
ok1in
Příspěvky: 399
Registrován: 27. 06. 2017, 19:23
Bydliště: Kladno/Slaný
Věk: 57
Kontaktovat uživatele:

Re: Canon 500D Error 70 ?

Příspěvek #6 od ok1in » 13. 10. 2017, 22:34

Zdá se to být poměrně častá chyba, kamarád měl stejný problém. Na fórech se radí několik kroků, nejčastější jsou:

1 - opatrně vyčistit kontakty baterie a SD karty
2 - provést update firmware foťáku

Pokud si vzpomínám, jemu tehdy pomohla verze vyčištění kontaktů + nová baterie. Ale ber to prosím s rezervou, já Canon nepoužívám, třeba tady budou jiné (lepší) návody co s tím. Nemyslím tím návod typu - odnes to do servisu, což by bylo asi nejjístější...
www.ok1in.cz
Nasmyth 210/2100, Newton 150/600, Refraktor 102/500, EQ5M, E-300, QHY5...

zrosecky
Příspěvky: 15
Registrován: 11. 09. 2016, 18:50

Re: Canon EOS 500D

Příspěvek #7 od zrosecky » 27. 11. 2017, 18:43

23559377_1754981661203402_7254045732052306441_n.jpg
23559377_1754981661203402_7254045732052306441_n.jpg (38.9 KiB) Zobrazeno 833 x
Mam Canon 500D bez filtru a chlazeny, fotka je test chlazeni +20°C -10°C -27°C iso 3200 2min. posledni je 1600 -27°C 4 min vse maximalne zesvetleno.

Uživatelský avatar
olim7
Příspěvky: 83
Registrován: 02. 05. 2016, 23:50
Bydliště: Trnava
Věk: 47

Re: Canon EOS 500D

Příspěvek #8 od olim7 » 24. 04. 2018, 17:03

Ahoj,
to zrosecky:
mal by som dotaz k chladeniu 500d. Nedavno som prirobil chladiaci prst a chladený peltierom, len nastal problem, ktorý zatial neviem čo spôsobuje. Na fotkach ostavaju výrazné zvislé pruhy, ktoré neviem ostrániť. Všimol som si, že aj bias má podstatne viac a výraznejších pruhov ako pôvodný snímač( menil som snimač), ale akoby sa všetky nevynulovali procesingom. Tak rozmýšlam či to nemože spôsobobať nejaký šum z napájania peltiera alebo či mi chýba nejaké ukostrenie. Ocenil by som nejake skúsenosti s prerábkou na chladený canon. Neskor sem mozem priložit aj fotky.
Išiel som krok po kroku a vždy som kontroloval či sa to tam prejaví, ale nič som nezistil. Až pri poskladaní integration v PI a naslednom DBE sa ukážu čiary.
dik za rady
Skywatcher 200/1000, SW 102/500 OTA, Canon Eos 500d, Montáž diy


Zpět na “Astrofotografická technika”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host