ZWO ASI 294 MC Pro

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Uživatelský avatar
Dansemacabre
Příspěvky: 1019
Registrován: 10. 04. 2015, 21:16

Re: Chlazené kamery ZWO

Příspěvek #31 od Dansemacabre » 13. 06. 2018, 12:06

Větrák se zapne až po té, co je kamera připojena ve snímacím programu (tzn až když je connectnutá v APT). Když program vypneš, vypne se i větrák (nebo alespoň tak to funguje u mé ASI 1600).

něco podobného co ty popisoval Konihlav viewtopic.php?p=368538#p368538
WO FLT 110/770, EQ-6, ASI1600MM, QHY5-II
TS 60/360 APO, Samyang 135/2, Star Adventurer

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: Chlazené kamery ZWO

Příspěvek #32 od astar » 13. 06. 2018, 12:49

Větrák neběží ani po připojení ani při zapnutí chlazení . Podle měření teploty chladí, ale jde jen o pasivní chlazení , větrák netočí. Mám to momentálně zapnutý , zkouším externí větrák . Mám při delta 30°C příkon 28% , podobně jako když sem to dělal hned po koupi, je to srovnatelné . Nestalo se mi , že by se při spouštěni chlazení , chlazeni nešlo , vždy se teplota měnila .
Když to běželo , tak sem to zkusil v MaximuDL , tam ale chlazení nenaběhlo .
Jeden poznatek. Chlazení spuštěno v APT a pak připojení v Maximu , tak fo fungovalo , chlazení běželo a expozice v Maximu šla.
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #33 od astar » 14. 06. 2018, 08:59

Koukám, že asi nikdo ,krom Dansemacabre, nemá chlazenou ASI kameru , že nikdo nereaguje :o :( ?

Tato otázka je asi pro Martina Myslivce.
Jak spustíš chlazení v Maximu?
Spustím Camera Control- natavím na ASCOM - vyberu kameru -Connect- Coolers On -Cooler -nastavím -10°C OK . Chlazení nenaběhne ,nesnižuje se teplota a ani cooler power se nemění . Mám W10
Není nutné něco nastavit v ASCOM profilu kamery ? Snímání funguje.
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 481
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 39

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #34 od dablik » 14. 06. 2018, 09:56

Taky snimam v Maximu. Vetrak se spousti okamzite, jak pripojim "stavu". Chlazeni funguje az kdyz pripojim kameru a dam Cooler on.
Jediny problem s vetrakem jsem mel, kdyz tam byla chcipla moucha a blokovala lopatky :) Mrkni se na to a profoukni to.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: EQ6R a HEQ5 PRO Synscan Belt mod

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #35 od astar » 14. 06. 2018, 10:30

Ze začátku větrák fungoval , to bylo první co jsem udělal profouknul , fouknutím se točí.
Děláš ještě něco jiného pro to spuštění přes Maxim ? viz výše.
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 481
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 39

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #36 od dablik » 14. 06. 2018, 10:47

ne, delam to uplne stejne. Ale urcite se mrkni do camera settings, jestli v ovladaci od ZWO neni nejaky checkbox nebo tak nejak
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: EQ6R a HEQ5 PRO Synscan Belt mod

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #37 od astar » 14. 06. 2018, 11:24

Nemám představu co ? V ZWO setup není nic co by se dalo změnit krom jmen, gain ani tam neni nastaveni USB limit? Možná v ASCOM profilu kamery?
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #38 od astar » 14. 06. 2018, 11:44

Nebude to ve versi Maxima? Mám starou 5.02
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

Uživatelský avatar
Janek
Příspěvky: 595
Registrován: 29. 03. 2003, 02:54
Bydliště: Praha
Věk: 54

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #39 od Janek » 14. 06. 2018, 11:51

Měl jsem podobný problém na ASI 1600, nakonec se ukázalo, že problém byl v konektoru napájecího zdroje.
Refraktor LZOS 180/1260mm, WO ZenithStar 110, Celestron C-9.25 Hyperstar + EQ-6 AZ, Dobson LZOS 457/2025mm

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #40 od astar » 14. 06. 2018, 12:03

Pokud by to bylo v tom , tak by nešlo chlazení a to jde , podle ukazatele teploty . Psal sem to již výše .
Použil jsem i přímé napájení z baterie jiným kabelem.

Nevím, jestli se mám podívat dovnitř, na připojení ventilátoru ???
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3030
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #41 od Bill » 14. 06. 2018, 12:19

astar píše:Nevím, jestli se mám podívat dovnitř, na připojení ventilátoru ???


Jako když to jede v APT, tak to moc na HW problém nevypadá...
M:736 750 113

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #42 od astar » 14. 06. 2018, 15:49

Ano , ohaduji, že by to mohl být studený spoj u toho ventilátoru :?: ?????
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

zuzi
Příspěvky: 162
Registrován: 21. 03. 2017, 08:14
Bydliště: Zdemyslice
Věk: 33

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #43 od zuzi » 14. 06. 2018, 16:45

Pokud je ventilator dostupny, nezkousel jsi stouchnout do lopatek zda se neroztoci? Muze byt ventilator polomrtvy.

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #44 od astar » 14. 06. 2018, 16:49

Jak už sem psal výše , i při jemném fouknutí se pohne .
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO

Uživatelský avatar
astar
Příspěvky: 351
Registrován: 01. 02. 2008, 21:15

Re: ZWO ASI 294 MC Pro

Příspěvek #45 od astar » 15. 06. 2018, 14:03

Sláva, závada vyřešena. Po několika zprávách na fóru ZWO, tam mi poradil Driver Engineer ZWO , že to asi bude v uvolněném konektoru větráku. A bylo . Musel jsem to v tom konektoru utěsnit, aby se to nepohybovalo .

Jinak dík všem, co se snažili poradit.
Mak 350/370/1450, Mak 230/280/640, Cass 200/3400, Achr 100/660, ASI 294 PRO


Zpět na “Astrofotografická technika”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti