Spectrum lab HELP

Popisy projektů, stavební postupy, konstrukce zařízení, návrh antén, přijímačů, recenze, testy.
Uživatelský avatar
Anubis
Příspěvky: 138
Registrován: 25. 02. 2010, 02:24

Spectrum lab HELP

Příspěvek #1 od Anubis » 10. 02. 2013, 21:20

prosim, nevedel by nekdo jak mam v SL nastavit zvuk tak abych ho slysel i na vystupu ? zkousel jsem snad vsechno....v HDSDR me to jde normalne, ale tady na to nemuzu prijit :-[

Uživatelský avatar
joni
Příspěvky: 29
Registrován: 14. 01. 2011, 21:30

Spectrum lab HELP

Příspěvek #2 od joni » 11. 02. 2013, 15:05

Treba otvorit tzv. okno Components (Circuit window) v novších verziách Components > Show Components, v staršich tuším View/Windows > show components a tam treba zapnúť DAC úplne napravo teda  kliknutie na DAC > enable a tiež je nutné zapnúť a nastaviť nejaký FILTER  (asi v prostriedku okna), po kliknutí sa otvorí okno Filter.

Pred výstupným zosikom (trojuholníček pred koncom "obvodu") je krabička z otáznikom kde po kliknutí sa dá vložiť buď AM alebo iný demodulátor.


Uživatelský avatar
Anubis
Příspěvky: 138
Registrován: 25. 02. 2010, 02:24

Spectrum lab HELP

Příspěvek #3 od Anubis » 11. 02. 2013, 19:51

ahá, tak to moc dekuji !

Uživatelský avatar
LaBa
Příspěvky: 1312
Registrován: 05. 11. 2007, 00:55

Spectrum lab HELP

Příspěvek #4 od LaBa » 12. 08. 2015, 09:58

Vyuzijem toto vlakno aj ja :)
Spectrum Lab mi uspesne deteguje meteory, na vystupe zvuk pocujem, skript vyhodnoti signal, ulozi screenshot s meteorom a zapise do logu (ktory Colorgramme Lab odosiela do RMOB).
Ale problem: Chcem nahravat wav subory s meteormi. Skript bezi spravne (ak je meteor, nahrava subor). Ale nahra ticho. Mozte ma nakopnut, kde je problem? Skusil som snad asi vsetko, vystup v mixeri je spravne nastaveny, v "Components" v Spectrum Lab som skusal najroznejsie veci a proste nic...

Experimentovat s nastaveniami chcem az po aktivite Perzeid. Teraz nech to bezi... :)

Uživatelský avatar
Nautikus
Příspěvky: 271
Registrován: 28. 02. 2007, 00:54

Spectrum lab HELP

Příspěvek #5 od Nautikus » 16. 12. 2015, 01:05

Zdravím....řeším takový problém v vyhodnocováním dat u SID monitoru. Potřeboval bych, aby se čas záznamu ukládal do jednoho souboru txt nebo dat a naměřené hodnoty do druhého souboru. Zkoušel to už někdo, nějak se nemůžu pohnout z místa :-).... (pochopitelně mám na mysli nastavení Spectrum LAb)
život chápu jako muzikál, pak se dá vydržet...

Uživatelský avatar
Miloš Hroch
Příspěvky: 838
Registrován: 23. 09. 2005, 20:39

Spectrum lab HELP

Příspěvek #6 od Miloš Hroch » 16. 12. 2015, 16:13

Můžu se zeptat, proč zrovna takto. Co je na závadu, pokud to vygeneruje dva sloupce v jednom souboru?
www.foto.astronomie.cz , hroch.m(Q)volny.cz , dobson 254/1200 mm, EQ6-Pro, Pentax 75 SDHF, astrograf 200/585 mm (f/2.9), CCD GII-8300, spektroskop MERIS

Uživatelský avatar
Nautikus
Příspěvky: 271
Registrován: 28. 02. 2007, 00:54

Spectrum lab HELP

Příspěvek #7 od Nautikus » 16. 12. 2015, 16:27

Nic špatného na tom pochopitelně není. Jen potřebujeme on-line vyhodnocovat data v reálním čase a dva sloupce nám tam dělají potíže...... no možná že neumíme správne nastavit software.......
život chápu jako muzikál, pak se dá vydržet...

Uživatelský avatar
Miloš Hroch
Příspěvky: 838
Registrován: 23. 09. 2005, 20:39

Spectrum lab HELP

Příspěvek #8 od Miloš Hroch » 16. 12. 2015, 23:42

Nejsem si jistý, že by to SpectrumLab uměl, ale z textového souboru jdou data vyzobat pomocí pár řetězcových operátorů. Řešil jsem to tak pro jednu svoji aplikaci, kde se stahovaly txt soubory ze serverů NOAA.

Dole je pro ilustraci kousek kódu na pár řádek, jak lze např. z tohoto textového výstupu:

{"Bt":"4","Bz":"1","TimeStamp":"2015-12-16 15:03:00.000"}
{"WindSpeed":"494","TimeStamp":"2015-12-16 15:03:00.000"}

vypreparovat čísla

4, 1, 494



tmp1:=ReadTXTLine(App_Path+'tmpmag_field.txt');
tmp2:=ReadTXTLine(App_Path+'tmpsolar_wind.txt');

Bt_pos:=pos('Bt',tmp1);
Bz_pos:=pos('Bz',tmp1);
Tm1_pos:=pos('TimeStamp',tmp1);
Tm2_pos:=pos('TimeStamp',tmp2);
SlrWnSpd_pos:=pos('WindSpeed',tmp2);

a:=Bz_pos-Bt_pos;
b:=Tm1_pos-Bz_pos;
c:=Tm2_pos-SlrWnSpd_pos;

bt_str:=Copy(tmp1,Bt_pos+5,a-8);
bz_str:=Copy(tmp1,Bz_pos+5,b-8);
SlrWnSpd_str:=Copy(tmp2,SlrWnSpd_Pos+12,c-15);

bt:=StrToFloat(bt_str);
bz:=StrToFloat(bz_str);
SlrWnSpd:=StrToFloat(SlrWnSpd_str);
www.foto.astronomie.cz , hroch.m(Q)volny.cz , dobson 254/1200 mm, EQ6-Pro, Pentax 75 SDHF, astrograf 200/585 mm (f/2.9), CCD GII-8300, spektroskop MERIS

Uživatelský avatar
Nautikus
Příspěvky: 271
Registrován: 28. 02. 2007, 00:54

Spectrum lab HELP

Příspěvek #9 od Nautikus » 17. 12. 2015, 00:11

Moc děkuji, zkusíme to, asi to bude ono!!! :-) Ještě jednou díky
život chápu jako muzikál, pak se dá vydržet...


Zpět na “Praktická radioastronomie”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host