ORBITER - The Space Flight Simulator

Rakety, sondy, mise....zkrátka dobývání vesmíru a vše kolem!
Uživatelský avatar
Andrej
Příspěvky: 472
Registrován: 19. 01. 2010, 20:52
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #196 od Andrej » 14. 02. 2012, 17:35

Bomba! Funguje to, diki moc. :D

Fajnú stanicu si spravil.
Celestron AstroMaster 114/1000 EQ, Celestron TravelScope 70/400
okuláre: 32, 20, 15, 10, 9, 6, 4mm
Astronomik UHC-E, mesačný, slnečný (BAADER AstroSolar), farebné: #12,#21,#25,#56,#58A,#80A, Barlow 2x
refraktor 50/500 AZ
monokulár 10x25

Frantisek
Příspěvky: 9
Registrován: 17. 06. 2007, 18:41

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #197 od Frantisek » 26. 02. 2012, 16:26

Ak niekto vie tak nech napíše ako pristáť z obyčajným raketoplánom. Nie ako zostupit z orbity ale co treba spravit ked budem vo výške 100km, 90, 80 atd, je to mozne ovladat na klavesnici? alebo ako?
prosim.

Uživatelský avatar
SpaceMan
Příspěvky: 254
Registrován: 09. 10. 2006, 15:31

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #198 od SpaceMan » 27. 02. 2012, 11:16


Ak niekto vie tak nech napíše ako pristáť z obyčajným raketoplánom. Nie ako zostupit z orbity ale co treba spravit ked budem vo výške 100km, 90, 80 atd, je to mozne ovladat na klavesnici? alebo ako?
prosim.

Tak toto urcite nie je na par riadkov tu do diskusie ...
A bez joysticka to bude dost narocne.

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #199 od Maser » 27. 02. 2012, 15:41


Nie ako zostupit z orbity ale co treba spravit ked budem vo výške 100km, 90, 80 atd, je to mozne ovladat na klavesnici? alebo ako?
Musíš najít rovnováhu mezi vstlakem a aerodynamickým bržděním. Z počátku to znamená zvednout příď na asi 40°  S raketoplánem to ale bez joystiku skoro nejde. Uvědom si že i v reálu to astronauté bez počítače nedělali, byla by to nejspíš sebevražda.
Na trénink vstupu do atmosféry bych doporučoval letoun, na který odkazuje obrázek v příspěvku #187
Je to podobné jako raketoplán, ale dá se ovládat snadno přez klávesnici. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
SpaceMan
Příspěvky: 254
Registrován: 09. 10. 2006, 15:31

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #200 od SpaceMan » 28. 02. 2012, 09:26


Ak niekto vie tak nech napíše ako pristáť z obyčajným raketoplánom ...

V podstate ide o to, mat v danej vyske a vzdialenosti od miesta pristatia danu rychlost. Zavislosti tychto troch velicin sa hovori zostupovy profil. V Orbiteri su budiky podla ktorych sa tato zostupova trajektoria da kontrolovat - napr. Glideslope, GPCMFD.

Napr. v pripade add-onu ShuttleFleet je ku GPCMFD manual.

Pri zostupe je dalej dolezite kontrolovat smer letu - trajektoria letu musi stale prechadzat (Map MFD) cez miesto pristatia (napr. KSC). Raketoplan pri prelete atmosferou, v snahe dodrzat zostupovy profil, musi manevrovat (aby ho vektor vztlaku "nevystrelil" naspat do vesmiru) zo strany-na stranu (tzv. cik-cak let) - odborne sa tomu hovori banking, tzn. ze v praxi vlastne priemet drahy na zemsky povrch "osciluje" okolo miesta pristatia.

No, ono to nie je take jednoduche a par riadkami sa to neda podrobne opisat. Odporucam stiahnut (niekde na Nete to urcite bude) nejake replaye z tejto fazy letu a sledovat (a zaznamenavat si parametre zostupu) a potom to skusit zopakovat.

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #201 od Maser » 29. 02. 2012, 21:02

Nedávno jsem koukal na toto:  http://www.youtube.com/watch?v=79ceqyXg54M
Akorád to není v metrické soustavě. :-/
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
Dave501
Příspěvky: 2
Registrován: 13. 03. 2012, 10:30

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #202 od Dave501 » 13. 03. 2012, 10:41

Čaute, potreboval by som malú pomoc. Prave som objavil tuto úžasnu hru, stiahol som si Orbiter 2006 ale nasledovalo niekolko sklamaní.
1.Stiahol som si do hry zo stranky Orbithangar.com mod Orbiter SOUND 3.5 ale po nainstalovani kliknem na module a Orbiter sound dam aktivovať, lenže mi naskoči tato chyba "The procedure entry point ??1LaunchpadItem@@UAE@XZ could not be located in the dynamic link library orbiter.exe" neviem to nijak spojazdnit a bez zvuku ma to velmi neberie .
2. Na videach s hry som videl ovela krajšiu grafiku hlavne s pohladu Orbitu na zemsku atmosferu a tú čo mam ja vyzera akeby to bolo robene v roku 98.
3.Nevedeli by ste kde najdem nejaky manuál. Stači mi nejaky rozpsi tlačítok lebo nikde som nenašiel control config, a ešte by som poprosil a stručne vysvetlenie TransX,CustomMFD a sCn Editor, všimol som si aj na inom fóre že to použivate k letom ale ja sa s toho neviem vysomáriť. Tak vopred dakujem za pomoc :) s pozdravom nadejny Astronaut :)

Uživatelský avatar
SpaceMan
Příspěvky: 254
Registrován: 09. 10. 2006, 15:31

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #203 od SpaceMan » 13. 03. 2012, 15:07


Čaute, potreboval by som malú pomoc. Prave som objavil tuto úžasnu hru, stiahol som si Orbiter 2006 ale nasledovalo niekolko sklamaní ...


Predovsetkym si stiahni Orbiter 2010, ver. 2006 je predsa uz len
starsieho data ...


Uživatelský avatar
Dave501
Příspěvky: 2
Registrován: 13. 03. 2012, 10:30

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #204 od Dave501 » 13. 03. 2012, 20:04

Tak stiahol som 2010, pravdu povedať rozdiel tam nevidím. Akurat mi už šlape OrbitSound 3.5 . Stiahol som si asi 3 Vostoki no stale bol nejaky problem, vetsinou po grafickej stranke som niekde pod zemou ale skusim stiahnuť iné.A videl som na stiahnute rozne scenaria,dá sa nejak nastaviť že s akého prostredia budem štartovat ? a ako sa da dostat na mesiac ? KEd sa dostanem na Orbit tak nikde mesiac nevidim ako si nastavim navigaciu ? a Autopilota ? Dakujem

Frantisek
Příspěvky: 9
Registrován: 17. 06. 2007, 18:41

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #205 od Frantisek » 15. 03. 2012, 14:42

Este si treba stiahnut na Zem textury aby ozaj nejak vyzerala,
aj na Mesiac ak chces a este je dobre toto z orbithangar:

http://downloadorbitersim.com/?page_id=42
http://www.orbithangar.com/search_quick.php?text=Orbiter+Atmospheric+Visual+Enhancement+V3&submit.x=0&submit.y=0

Startujes na Floride KSC, alebo na Habane alebo na mesiaci=Brighton Beach, ostatne zakladne si treba stiahnut. V starsich verziach bol v hre modul transfer MFD na naplanovanie trasy, ale uz tam nieje. Na to je dobre IMFD v5.3. Autopilota zapinas na orbite ako pro-grade, retro-grade a + a - a kilrot na zastavenie rotacie. Ovladas to na num klavesnici 2,4,6,8 ako lietadlo. Vo vesmire si prepnes na RCS a tiez 2,4,6,8 a 5 je kilrot.

Uživatelský avatar
Andrej
Příspěvky: 472
Registrován: 19. 01. 2010, 20:52
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #206 od Andrej » 17. 03. 2012, 22:08

jj treba si posťahovať textúry a doplnky a bude to ako v reáli :) viď malá ukážka odomňa
DeltaGlider nad Novým Zélandom


ISS (hviezdne pozadie je ako v skutočnosti -> je to doplnok s názvom tuším "Realistic background"
Celestron AstroMaster 114/1000 EQ, Celestron TravelScope 70/400
okuláre: 32, 20, 15, 10, 9, 6, 4mm
Astronomik UHC-E, mesačný, slnečný (BAADER AstroSolar), farebné: #12,#21,#25,#56,#58A,#80A, Barlow 2x
refraktor 50/500 AZ
monokulár 10x25

Uživatelský avatar
Raubby
Příspěvky: 3
Registrován: 18. 03. 2012, 18:30

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #207 od Raubby » 18. 03. 2012, 18:54

neviete niekto poradit ako na XR2 Ravenstar otvorim retro kryt ? lebo stale mi to hlasi neake chyby ked sa ho snazim otvorit neviem co stym je

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #208 od Maser » 18. 03. 2012, 21:46

Co myslíš tím retro kryt?
Máš zapnuté APU? Bez tohoto zdroje nefunguje skoro nic.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
Raubby
Příspěvky: 3
Registrován: 18. 03. 2012, 18:30

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #209 od Raubby » 19. 03. 2012, 15:35

no ked chcem dat pohon do zadu tak mi po ohlasi ze "retro doors are closed" a neviem si stym radi skusal som snad vsetko a stale to iste a ked zapnem display do polohy 9 tak mi to ohlasi warring reentry check failed

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #210 od Maser » 19. 03. 2012, 16:19


9 tak mi to ohlasi warring reentry check failed  
Tak taky na display 9 vidíš co je za problém. Můžeš kliknout buť přímo tam, nebo jsou spínače ještě na horním panelu kokpitu.
Přepni si pomocí F8 aby si viděl panel (což asi máš), a pak zmáčkni CTRL + šipka nahoru nebo dolu, tím přepneš na horní nebo dolní panel. Na horním jsou ty spínače. Pokut máš zapnuté APU, tak ti jde hydraulika, a je možné tyto systémy ovládat.

Tady je ukázka celého panelu ovládání.
http://www.alteaaerospace.com/images/XR5-2D-Composite-1920.jpg

To rozložení ovládacích prvků záleží na roslišení obrazu ve kterém to máš spuštěné.
;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC


Zpět na “Kosmonautika”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti