ORBITER - The Space Flight Simulator

Rakety, sondy, mise....zkrátka dobývání vesmíru a vše kolem!
Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #181 od Maser » 06. 02. 2012, 23:56


Inak, letel si už napríklad na Mesiac?
Na Měsíc, na jiné planety a dokonce i na planetky.
Na Měsíci sem poslední dobou několikrát úspěšně přistál, a proběhl se tam.
Naposled sem ale řešil, jak se zase dostat zpázky na zemi a přistát, to mi zatím moc nejde.

Určitě si nahraj InterplanetaryMFD. S ním se dá velmi dobře létat v celé sluneční soustavě. Jednou jsem takto postupně přelétával mezi orbitami Jupiterových měsíců. :D
http://koti.mbnet.fi/jarmonik/Orbiter.html
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
Andrej
Příspěvky: 472
Registrován: 19. 01. 2010, 20:52
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #182 od Andrej » 07. 02. 2012, 10:38

Tak ma teraz napadlo, že ak zmením v tom editore inklináciu MIRu, tak sa to zmení natrvalo čiže ak si niekedy zapnem iný scenár, tak hodnoty sa uložia alebo sa to zmení len v tom, ktorý mám zapnutý? Som teraz v práci, tak si to nemám ako vyskúšať, tak sa len tak pýtam ;)
Celestron AstroMaster 114/1000 EQ, Celestron TravelScope 70/400
okuláre: 32, 20, 15, 10, 9, 6, 4mm
Astronomik UHC-E, mesačný, slnečný (BAADER AstroSolar), farebné: #12,#21,#25,#56,#58A,#80A, Barlow 2x
refraktor 50/500 AZ
monokulár 10x25

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #183 od Maser » 07. 02. 2012, 16:05

Každý scenář je uložený s nějakýma hodnotama, v četně času. Ty při spuštění vyvoláš. Takže když něco změníš, tak musíš scenář uložit, a pak si ho kdykoliv spustíš a hraješ. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 17187
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #184 od MilAN » 07. 02. 2012, 16:57



Inklinace se u ISS měnit dá, a to právě v tom Scenario editoru.
Já ti rozumím, je to simulátor , Proč ale je potřeba měnit inklinaci ISS, když je stále stejná ?
Jen proto, aby to měl hráč jednodušší ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #185 od Maser » 07. 02. 2012, 17:17


Jen proto, aby to mělhráč jednodušší ?
Milane zahraj si.

Je úplně jedno jaká je inklinace. Dostat se na orbitu s jakoukoli inklinací je asi stejně složité. Konkrétně raketoplán je nasměrován k severu respektive k jihu, takže pokut nechceme letět na orbitu s inklinací 90°, tak je potřeba pokaždé vymanévrovat na požadovaný sklon dráhy. Kdyby byla ISS jediná, tak se start k ní dá nacvičit, a pak by ti tato inklinace připadala banální.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
Andrej
Příspěvky: 472
Registrován: 19. 01. 2010, 20:52
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #186 od Andrej » 10. 02. 2012, 11:19

Ten Scenario Editor je fakt super, už som si aj vytvoril vlastné scenáre, len by ma zaujímalo, či sa daju pridať do databázi ďalšie satelity. Lebo keď si dám pridať nový objekt, tak mi tam vybehnú nejaké družice, rakety a tak podobne ale pri niektorých sa nezobrazuje nič, žiadny obrázok. Chcel by som si do jedného scenára pridať niekoľko satelitov ale zatial mám k dispozícii len typu LDEF, HST, modul Leonardo ... proste len tie čo sú v zakladom programe. Chcel by som mať pokope na obežnej dráhe viacero typov družíc. Na orbiterhangar.com som zatiaľ nieč nenašiel, sú sice na stiahnutie rôzne scenáre, ktoré som si aj stiahol ale do toho zoznamu mi nič nepribudlo a ak hej, tak mi to nezobrazí nič. Dik moc za rady :)
Celestron AstroMaster 114/1000 EQ, Celestron TravelScope 70/400
okuláre: 32, 20, 15, 10, 9, 6, 4mm
Astronomik UHC-E, mesačný, slnečný (BAADER AstroSolar), farebné: #12,#21,#25,#56,#58A,#80A, Barlow 2x
refraktor 50/500 AZ
monokulár 10x25

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #187 od Maser » 10. 02. 2012, 23:04

To že ti v seznamu objektů některý objekt nezobrazuje obrázek, ještě neznamená, že nefunguje. Autor addonu ho tam prostě nedal.

S přidáváním nových vesmírných lodí je trochu problém. Například je možné přidat jako objekt External Tank nebo Orbiter Atlantis nebo Solid Rocket Booster,  ale jako celek, tedy STS se mi to přidat nepodařilo.
S těmito otázkami tě můžu odkázat jedině na http://www.orbiter-forum.com/

Zkus si stáhnout toto:
http://www.orbiterfrancophone.com/index.php?disp=addons&id=51&lang=en
http://www.orbiterfrancophone.com/index.php?disp=addons&id=30&lang=en

Toto je už vychytanější stroj.
Dokonce používá i náporové motory ScramJet až do Mach20. Při letu v atmosféře totiž mají vyšší specifický impuls.
Škoda, že je to jen fantazie.
klikni na obrázek

Sním je díky poloautomatickému režimu ovládání, snadné vstoupit zpět do atmosféry a přistát na letišti i bez analog joystiku.
Stejně tak se dá doletět a přistát na měsíční základně, kde doplníš palivo a můžeš letět zpět.
Dá se stím pěkně vyblbnout.  :D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
Andrej
Příspěvky: 472
Registrován: 19. 01. 2010, 20:52
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #188 od Andrej » 11. 02. 2012, 09:16

jj, nakoniec som zistil, že fakt niektoré fungujú :) a zistil som ešte aj ak novopridaný objekt má v priečinku Config súbo .cfg tak sa dá pekne pridať do vlastného scenáru. Hádže to ale na základnú orbitu a parametre treba dodatočne upraviť ale to už nie je problém. Ten stroj dnes vyskúšam, už som uvažoval nad niečím, čo by som doplnil flotilu okrem raketoplánu a DG. :D
Celestron AstroMaster 114/1000 EQ, Celestron TravelScope 70/400
okuláre: 32, 20, 15, 10, 9, 6, 4mm
Astronomik UHC-E, mesačný, slnečný (BAADER AstroSolar), farebné: #12,#21,#25,#56,#58A,#80A, Barlow 2x
refraktor 50/500 AZ
monokulár 10x25

Uživatelský avatar
SpaceMan
Příspěvky: 254
Registrován: 09. 10. 2006, 15:31

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #189 od SpaceMan » 11. 02. 2012, 14:01


... už som uvažoval nad niečím, čo by som doplnil flotilu okrem raketoplánu a DG.  

Vyskusaj Apollo - to je celkom slusny hardcore ... povedal by som ze lepsi ako Space Shuttle. Ale nie AMSO (to je brnkacka), ale NASSP.


Uživatelský avatar
Andrej
Příspěvky: 472
Registrován: 19. 01. 2010, 20:52
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #190 od Andrej » 11. 02. 2012, 20:26

Apollo skúsim určite.

V editor som si dal na obežnú dráhu nejaké stanice z orbithangar.com a zistil som, že tie frekvencie pre približovanie majú rovnaké. Ako ich zmením? V editore som našiel len možnosť zmeny frekvencie doku ale tú frekvenciu XPDR majú rovnakú. Nebude to vadiť, keď sa budem chcieť zadokovať na niektorú z nich?
Celestron AstroMaster 114/1000 EQ, Celestron TravelScope 70/400
okuláre: 32, 20, 15, 10, 9, 6, 4mm
Astronomik UHC-E, mesačný, slnečný (BAADER AstroSolar), farebné: #12,#21,#25,#56,#58A,#80A, Barlow 2x
refraktor 50/500 AZ
monokulár 10x25

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #191 od Maser » 11. 02. 2012, 23:47

Já v MFDdocking vyberu TGT jako třeba Dock1, a zapnu si to na HUD obracovce. A potom už jen zadokuju podle navádění rotace a tranclace celkem bezproblémů. Musím ale už být nadohled od cílového objektu. Horší je, když cílový objekt rotuje, byť pomalu.  :-?
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
Andrej
Příspěvky: 472
Registrován: 19. 01. 2010, 20:52
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #192 od Andrej » 12. 02. 2012, 02:44


Horší je, když cílový objekt rotuje, byť pomalu.  :-?

Tak to som dnes nevedomky okúsil na ISS ;D Išiel som s DG a že zakotvím na ISS a ona mi furt odbiehala a ja nie a nie vyrovnať. Až potom som zistil, že som mal nastavené ani neviem poriadne čo ale prosto celá stanica pozvoľna rotovala, samozrejme som to pri približovaní nepostrehol až keď som bol blízko prepol som na HUD Dock3 a tie obdĺžniky mi stále uchádzali, už som mal nervy z toho, mi to nešlo do hlavy, lebo predtým som v pohode sa pricucol na stanicu a teraz nič. No koniec, našťastie som to odhalil :)
Celestron AstroMaster 114/1000 EQ, Celestron TravelScope 70/400
okuláre: 32, 20, 15, 10, 9, 6, 4mm
Astronomik UHC-E, mesačný, slnečný (BAADER AstroSolar), farebné: #12,#21,#25,#56,#58A,#80A, Barlow 2x
refraktor 50/500 AZ
monokulár 10x25

Uživatelský avatar
Andrej
Příspěvky: 472
Registrován: 19. 01. 2010, 20:52
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #193 od Andrej » 12. 02. 2012, 17:07

Pridal som si na KSC ďalšiu odpaľovaciu rampu. Poradíte mi ako naň pridať napr. raketoplán vo vlastnom scenári. Na jednej mám už taky scenár bol a chcem si ho upraviť tak aby boli dva raketoplány pripravené na štart. Dik
Celestron AstroMaster 114/1000 EQ, Celestron TravelScope 70/400
okuláre: 32, 20, 15, 10, 9, 6, 4mm
Astronomik UHC-E, mesačný, slnečný (BAADER AstroSolar), farebné: #12,#21,#25,#56,#58A,#80A, Barlow 2x
refraktor 50/500 AZ
monokulár 10x25

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #194 od Maser » 12. 02. 2012, 17:26


chcem si ho upraviť tak aby boli dva raketoplány pripravené na štart
Tak to je právě problém. Mě se nic takového nepovedlo, a obávám se, že to pomocí Scenario Editoru nepůjde.  :-/
Odpověďi na tyto otázky spíš najdeš na  http://www.orbiter-forum.com/
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC

Uživatelský avatar
Maser
Příspěvky: 2169
Registrován: 22. 08. 2006, 03:41
Bydliště: Rumburk
Věk: 38

ORBITER - The Space Flight Simulator

Příspěvek #195 od Maser » 14. 02. 2012, 16:08

Pro Andrej:
Tak když se ti další moduly ve Scenario Editoru neukážou, nic stím dělat nejde.
Dá se to ale vočůrat.
Můžeš zkusit přepsat soubor se scenařem.
Když si otevřeš soubor *.scn pomocí F3 pro editaci F4, tak v něm můžeš psát jako v textovém souboru.
Takže si zkus otevřít soubor, kde je nějaký modul a řádky kde se načíta skopírovat do souboru se scenařem třeba raketoplánu.
Modul se při spuštění scenaře načtě s danou polohou, ale to už zjistíš když na něj přepneš pomocí F3.

Mě se tímto způsobem podařilo poskládat tohle monstrum. I když to samotné skládání jsem už dělal pomocí scenario editoru funkcí Docking.
větší na klik

Nějaké moduly jsou zde:
http://www.orbiterfrancophone.com/index.php?disp=addons&lang=en

:D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC


Zpět na “Kosmonautika”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host