Příspěvek #362 od JohnnyEst » 26. 03. 2018, 21:10
Zdravím!
(- Jsem tu poměrně nový na tomto fóru. Omlouvám se, jeslti jsem tenhle příspěvek založil ve špatné kategorii)
Už nějakou dobu se rozhoduji nad konstrukcí vlastního dalekohledu. Trochu málo jsem operoval s dědovým dalekohledem(reflektor 100m), který si také sám postavil, takže jakžtakž vím jak bych měl postupovat. Dokonce mi svěřil starou příručku podle kterého to sestavil. (Je to tam vše nádherně popsáno do detailu).
Mám představu o reflektoru 200 / +- 1000 pro který jsem schopný sehnat základní materiál, jednoduchý motorek který si sestrojím , okuláry,.. akorát si bohužel nevím rady se zrcadly.. Netuším kde bych si je mohl pořídit. Ta příručka mělá doporučení na různé brusírny. Plánuju si je projet, ale myslím si, že už dávno nebudou fungovat, jelikož příručka má tak 60 let.
Co jsem se tak ještě koukal.,.. na Aliexpresu jsem našel parabolické zrcadlo 203/800 + sekundární zrcadlo celkově za 2500kč, což je pro mě celkem fantastická cena. Akorát jsem měl hned obavy, že sklo vůbec nedorazí nebo že dorazí, ale poškrábaný/poškozený.. (Čína)
Proto jsem se chtěl zeptat, zda nevíte o nějaké brusírně, která je ochotna udělat zrcadlo na zakázku nebo obchod, které prodává už zhotovené.