Slunce
Slunce 2010
Foťák je modifikovaný IR blok filtrem (pův. JakubS8), expozici jsem volil zkušebně...
Slunce 2010
Při takhle malém obrázku Slunce mně opravdu není jasné, co s tím děláš. Přestaň přemýšlet o tom, že to je astrofotka, udělej to jako normální fotku z přírody -vynech všechny astroúpravy.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Slunce 2010
15:03:2010 Použítelných 50 snímků z videa složeno doostřeno v Registaxu Newton 114 / 900 zv : 36 x
Newton 114/900
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Jirko ty to s těma úpravama přeháníš a zanášíš na disk něco, co tam není. Myslíš že je to granulace, ale on je to jen zvýrazněný šum, takže to není moc hezké.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Ale ta barva je dobrá, mě možná ještě víc než "granulace" vadí ten okraj, teď jsem dofotil Slunce, přemýšlím, že bych to taky zkusil obarvit, je to docela dobrej nápad. Při barvách lezou podrobnosti tak trochu jinak.
Lectorem iustus...
Slunce 2010
Ono tam ale žádná podrobnost neleze. 
To, co tam leze, nebudu už víc komentovat...

To, co tam leze, nebudu už víc komentovat...
lepší rada žádná než špatná
Slunce 2010
Pánové nechápu Veše pohoršení, nikdy jsem netvrdil, že se jedná o granulaci, prezentuji snímek, tak jak se líbí mě a jak mi vylezl z registaxu.
Až mě bude tato činnost živit, tak to je ovšem jiná, ale jsme na amaterském foru!
Milanovi moc děkuji za jeho slib.
Jura
Až mě bude tato činnost živit, tak to je ovšem jiná, ale jsme na amaterském foru!
Milanovi moc děkuji za jeho slib.
Jura
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
To znělo jako naštvaná reakce. Netušil jsem, že ti jde jen o krásu. Mně se to třeba takto zrnité zdá nepřirozené a ta světlá linka na okraji vyloženě drastická. Barvy jsou celkem hezké. Proč tedy tak taháš za wavelety nebo co v Registaxu, když bez toho by ti to z něho vylezlo celkem hezky? Myslíš jako, že t nejde jiak? Vem jeden snímek, trochu zatáhni za křivky a obarvi ho a bude lepší než toto.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
prezentuji snímek, tak jak se líbí mě a jak mi vylezl z registaxuTak se nenech odradit, když se ti to líbí. Nikdo pohoršen není a když je to tady svobodné amatérské fórum, tak se k tomu jeho členové také určitým způsobem dle svého názoru vyjádří. Ale každý má svůj pohled s tím přece musíme počítat všichni když něco hodíme na obdiv "Světu". Já to tak dělám s většinou fotek ať mi každej vynadá, protože to mě vždycky akorát posílí - ta zdravá kritika. Já jsem za to moc vděčný a vezmu si z každého názoru na fotografii něco a uvědomím si lépe co jsem udělal špatně nebo naopak dobře...
Lectorem iustus...
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Cztwerec: víceméně s tebou souhlasím. Jen mi šlo o to, že pokud je někdo výborný astrofotograf deep-sky a prostě jen nemá dost zkušeností s focením Slunce, může si z toho odnést ponaučení, že tudy cesta nevede. Místo toho tu po pár týdnech uveřejní stejně nekvalitně zpracované foto. V tom je zakopaný pes. A to si to dovolím takto komentovat jako někdo, kdo taky neumí fotit Slunce. Ale takhle ho uměle zkazit s tím, že se mi to líbí? 

- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Můj pokus o Slunce - QHY 5.
Zkusil jsem barvičku, když přes modrý filtr tak modrou, nevím co je lepší...
...a další
Když se dívám na H - Alfu Martina Myslivce v příslušném vlákně - tak tohle mi připadá jako hrátky s kompaktem ;D.
Zkusil jsem barvičku, když přes modrý filtr tak modrou, nevím co je lepší...
...a další
Když se dívám na H - Alfu Martina Myslivce v příslušném vlákně - tak tohle mi připadá jako hrátky s kompaktem ;D.
Lectorem iustus...
Slunce 2010
Tak se opět vyjasnilo....
Jura
Jura
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Slunce 2010
Cztwerec: tá farba tomu asi pomáha. Zdá sa mi, že detaily viac vyliezajú.
ccerdo: tento sa mi od teba páči zatiaľ najviac
.
ccerdo: tento sa mi od teba páči zatiaľ najviac