Problém s elektronicky zablokovanou spouští
- Schecke
- Věk: 47
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si konečně opatřil na svůj fotoaparát Sony Alfa 200 adaptér Sony/T2 a sehnal jsem si redukci pro okulárový výstup mého dalekohledu 0,965 palce. S velkou slávou jsem tento "systém" nasadil místo objektivu na foťák a jsem velmi roztrpčen. Elektronika fotoaparátu totiž rozpoznala, že k foťáku není připojen žádný objektiv a elektronicky blokuje spoušť >:( Tímto můj dlouholetý sen o astrofotografii skončil. Snad jen dočasně. Poraďte, co mám dělat. Díky.
Dobson SW 8"ok. 40,25,15,10 mm, Barlow 2-5x, Planetary/Sky 6mm, Kasai 5mm, filtr Baader ND 0,9,sl.fólie, UHC Astr., Eschenbach NP 60/700 (ok. K 25 a 9 mm,3x Barlow,sl. filtr), турист-3 20x50, triedr 7x50, Sony A77II, A99II, ADC Omegon, ZWO ASI 224MC
- Schecke
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož jste mi nikdo neporadili, musel jsem maličko experimentovat a zjistil jsem, že na plný manuál (tedy režim M) vychytralá elektronika spoušť pustila... Takže dobrý!!! 

Dobson SW 8"ok. 40,25,15,10 mm, Barlow 2-5x, Planetary/Sky 6mm, Kasai 5mm, filtr Baader ND 0,9,sl.fólie, UHC Astr., Eschenbach NP 60/700 (ok. K 25 a 9 mm,3x Barlow,sl. filtr), турист-3 20x50, triedr 7x50, Sony A77II, A99II, ADC Omegon, ZWO ASI 224MC
- Lucifernet Mrakotřas
škoda že jsem o tobě nevěděl dřív, možná bych ti to experimentování ušetřil. taky fotím na sony, jen mám o něco novější a230. kromě toho režimu M je taky dobrý aspoň u mýho foťáku vypnout vedle objektivu automatiku objektivu (tzn. ovladač přepnout z AF na MF). tím foťáku řekneš že bude pracovat s "hloupým" objektivem, má se zabývat jen parametrama senzoru a neřešit nějakou pitomou světelnost, ohnisko apod. pokud se mi podařilo trochu rozptýlit tvoji počáteční nespokojenost tak budu rád, "canonistů" je tu poměrně hodně (no je to přecejen klasika ale já k té alfě přišel jako slepý k houslím a docela jsem se pro ni nadchnul tak jsem pak canon už i vzdal, přecejen to není zadarmo...) ale "soňáci" jsme tu momentálně snad jen my dva nebo co... že by jsme založili klub? ;D
- Schecke
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info. Já jsem soňák, protože mi ani nic jiného nezbývalo. Dřív jsem totiž fotil s Minoltou a měl jsem koupeno i "pár" objektivů a Sony používá minolťácké bajonety. Moc toho ale nenafotím. S mojí technikou jsem vybaven jen tak na Slunce, Měsíc a hraničně Jupiter... Jinak fotím hlavně sport (fotbal a hokej), ale to sem moc nepatří...
- Lucifernet Mrakotřas
ale ona to vůbec není špatná výbavička, spíš naopak. pokud vím tak sony vlastně minoltu sežralo ale její výrobu jako takovou nechalo, jen se změnil vlastník firmy. a minolta to je přece ňáká značka mezi fotografama. jen pro ty její přístroje není tolik těch speciálních fidlátek na astro... ale o co vlastně jde - filtry se dají našroubovat na dalekohled a nemusí nutně být až na čipu a ostatní věci to umí i bez speciálních fidlátek. já jsem s tím svým a230 náramně spokojen ač jsem původně myslel na "kanonýrskou" klasiku. taky s tím fotím kdeco dalšího. já zase dělám hodně krajinky, města, přírodu a občas svatby. mám k tomu 3 objektivy origoš zoom a k mýmu úžasu jsem na tom docela solidně rozchodil i postarší optiku ze zenita. většinou je lepší optika spíš od té sony ale takový mta 1000 s dírou 100/1000 má fakt něco do sebe i na tu alfinku mám to teď nově sestavený tak na to ještě neznám všechny finty ale už první dojem byl docela impozantní (zatím jen na pozemní cíle - ale stejně je zajímavý že na kinofilm to nikdy tak nevyniklo jako na ccd)
Ahojte tak mam takyto problem kupil som si redukciu na fotak aby som ho mohol mat na teleskope ale pise mi neni objektiv spust blokovana!!!! mam tutu redukciu http://www.amazon.com/Opteka-T-Mount-Ad ... B000KNCZ7I...
Za pomoc dakujem
Za pomoc dakujem
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Moje nejčastěji používaná rada v těchto případech zní: využij možnost hledat ve straších příspěvcích
Tak nakoniec som to zistil na koliecku na fotaku treba nastavit rezim M to vypne uplne vsetku automatyku a potom to idem bez problemov uplne zapol som stabilizaciu obrazu aj automaticke fotenie a aj tak to islo.....takze Sony A200 koliesko nalavo do rezimu M