Problém s elektronicky zablokovanou spouští

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
Schecke
Věk: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schecke »

Tak jsem si konečně opatřil na svůj fotoaparát Sony Alfa 200 adaptér Sony/T2 a sehnal jsem si redukci pro okulárový výstup mého dalekohledu 0,965 palce. S velkou slávou jsem tento "systém" nasadil místo objektivu na foťák a jsem velmi roztrpčen. Elektronika fotoaparátu totiž rozpoznala, že k foťáku není připojen žádný objektiv a elektronicky blokuje spoušť >:( Tímto můj dlouholetý sen o astrofotografii skončil. Snad jen dočasně. Poraďte, co mám dělat. Díky.
Dobson SW 8"ok. 40,25,15,10 mm, Barlow 2-5x, Planetary/Sky 6mm, Kasai 5mm, filtr Baader ND 0,9,sl.fólie, UHC Astr., Eschenbach NP 60/700 (ok. K 25 a 9 mm,3x Barlow,sl. filtr), турист-3 20x50, triedr 7x50, Sony A77II, A99II, ADC Omegon, ZWO ASI 224MC
Schecke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schecke »

Jelikož jste mi nikdo neporadili, musel jsem maličko experimentovat a zjistil jsem, že na plný manuál (tedy režim M) vychytralá elektronika spoušť pustila... Takže dobrý!!! ;)
Dobson SW 8"ok. 40,25,15,10 mm, Barlow 2-5x, Planetary/Sky 6mm, Kasai 5mm, filtr Baader ND 0,9,sl.fólie, UHC Astr., Eschenbach NP 60/700 (ok. K 25 a 9 mm,3x Barlow,sl. filtr), турист-3 20x50, triedr 7x50, Sony A77II, A99II, ADC Omegon, ZWO ASI 224MC
Lucifernet Mrakotřas

Příspěvek od Lucifernet Mrakotřas »

škoda že jsem o tobě nevěděl dřív, možná bych ti to experimentování ušetřil. taky fotím na sony, jen mám o něco novější a230. kromě toho režimu M je taky dobrý aspoň u mýho foťáku vypnout vedle objektivu automatiku objektivu (tzn. ovladač přepnout z AF na MF). tím foťáku řekneš že bude pracovat s "hloupým" objektivem, má se zabývat jen parametrama senzoru a neřešit nějakou pitomou světelnost, ohnisko apod. pokud se mi podařilo trochu rozptýlit tvoji počáteční nespokojenost tak budu rád, "canonistů" je tu poměrně hodně (no je to přecejen klasika ale já k té alfě přišel jako slepý k houslím a docela jsem se pro ni nadchnul tak jsem pak canon už i vzdal, přecejen to není zadarmo...) ale "soňáci" jsme tu momentálně snad jen my dva nebo co... že by jsme založili klub? ;D
Schecke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schecke »

Díky za info. Já jsem soňák, protože mi ani nic jiného nezbývalo. Dřív jsem totiž fotil s Minoltou a měl jsem koupeno i "pár" objektivů a Sony používá minolťácké bajonety. Moc toho ale nenafotím. S mojí technikou jsem vybaven jen tak na Slunce, Měsíc a hraničně Jupiter... Jinak fotím hlavně sport (fotbal a hokej), ale to sem moc nepatří...
Lucifernet Mrakotřas

Příspěvek od Lucifernet Mrakotřas »

ale ona to vůbec není špatná výbavička, spíš naopak. pokud vím tak sony vlastně minoltu sežralo ale její výrobu jako takovou nechalo, jen se změnil vlastník firmy. a minolta to je přece ňáká značka mezi fotografama. jen pro ty její přístroje není tolik těch speciálních fidlátek na astro... ale o co vlastně jde - filtry se dají našroubovat na dalekohled a nemusí nutně být až na čipu a ostatní věci to umí i bez speciálních fidlátek. já jsem s tím svým a230 náramně spokojen ač jsem původně myslel na "kanonýrskou" klasiku. taky s tím fotím kdeco dalšího. já zase dělám hodně krajinky, města, přírodu a občas svatby. mám k tomu 3 objektivy origoš zoom a k mýmu úžasu jsem na tom docela solidně rozchodil i postarší optiku ze zenita. většinou je lepší optika spíš od té sony ale takový mta 1000 s dírou 100/1000 má fakt něco do sebe i na tu alfinku mám to teď nově sestavený tak na to ještě neznám všechny finty ale už první dojem byl docela impozantní (zatím jen na pozemní cíle - ale stejně je zajímavý že na kinofilm to nikdy tak nevyniklo jako na ccd)
Dzony32

Příspěvek od Dzony32 »

Ahojte tak mam takyto problem kupil som si redukciu na fotak aby som ho mohol mat na teleskope ale pise mi neni objektiv spust blokovana!!!! mam tutu redukciu http://www.amazon.com/Opteka-T-Mount-Ad ... B000KNCZ7I...

Za pomoc dakujem
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Moje nejčastěji používaná rada v těchto případech zní: využij možnost hledat ve straších příspěvcích
Dzony32

Příspěvek od Dzony32 »

Tak nakoniec som to zistil na koliecku na fotaku treba nastavit rezim M to vypne uplne vsetku automatyku a potom to idem bez problemov uplne zapol som stabilizaciu obrazu aj automaticke fotenie a aj tak to islo.....takze Sony A200 koliesko nalavo do rezimu M
Odpovědět