LBN 534
LBN 534
Tak teda na MaG-ov popud pridávam svoju prvú a nie veľmi dobrú verziu...
Už som zistil, v čom bol problém. Pri snímaní sa mi zasekol počítač a bol som nútený ho reštartovať. Zabudol som však vypnúť a zapnúť kameru. To spôsobilo, že neboli dobre zosynchronizované filtre. Obrázky síce boli uložené pod názvami R, G, B ale v skutočnosti boli snímané v poradí G, B, R. Obrázok je už opravený a lepší ale uznávam, že nejaké super terno to nie je. Objekt som fotil v júni, keď bol tesne nad obzorom. Napokon - je to moja prvá trichromia.
Už som zistil, v čom bol problém. Pri snímaní sa mi zasekol počítač a bol som nútený ho reštartovať. Zabudol som však vypnúť a zapnúť kameru. To spôsobilo, že neboli dobre zosynchronizované filtre. Obrázky síce boli uložené pod názvami R, G, B ale v skutočnosti boli snímané v poradí G, B, R. Obrázok je už opravený a lepší ale uznávam, že nejaké super terno to nie je. Objekt som fotil v júni, keď bol tesne nad obzorom. Napokon - je to moja prvá trichromia.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
- Honza Ebr (honza42)
LBN 534
to je někde kolem 103P? mám pocit, že tyhel věci teď díky ní začnou lidi fotit 

Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
LBN 534
Jo jo, a líbí se mi, že Tom to fotil i bez toho, aby letěla kolem 103P. Musím říct, že pro mně je šokující, kolik toho je v Ještěrce a okolí. Pro mně to je tabula rasa. Ale dlouho nebude. Mám doma zkušební expozici (3h dat s gradienty) a zařekl jsem se, že je neukážu, dokud to nenafotím znova a pořádně. Takže jestli mi to za 14 dní klapne, tak se taky máte na co těšit, ale jinak ukážu aspoň co mám, kdyby nebylo hezky.
Ještě jednou Tomáši díky, není to tak otřesné, jen ty barvy sou takové divné Zajímavý objekt.
Ještě jednou Tomáši díky, není to tak otřesné, jen ty barvy sou takové divné Zajímavý objekt.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
LBN 534
Furt je to barevne trochu vyblite, ale to casem vychytas (mozna pomuze jenom trochu pridat saturaci). Jinak je to docela zajimavy a fotogenicky objekt. Neda se ke snimku pridat informace cim jsi ho poridil a jakymi casy?
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
LBN 534
JJJ. On je spíš tento objekt znám pod Vdb158. Škoda jen té modré co tam má být, ale není. Co nějaké údaje?
MartinV
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
LBN 534
Tie data su farebne uplne na ho... Nečakaj od toho žiadne zázraky...
Ak predpokladám to spomenuté pomiešanie kanálov, tak expozičné časy sú nasledovné...
G ... 8x10min
B ... 5x10min
R ... 9x10min
Všetko cez krpatého Borga 77ED s reduktorom (ohnisko 425mm). Kamera G2-8300 chladená na -20. Viac to vtedy nešlo.
Ako som vravel esteticky teda nič moc, ale na druhej strane, v hornej časti som objavil 3 krpaté galaxie a v spodnej jednu malinkatú planetárku - viď obr. Označenie ani len netuším.
Ak predpokladám to spomenuté pomiešanie kanálov, tak expozičné časy sú nasledovné...
G ... 8x10min
B ... 5x10min
R ... 9x10min
Všetko cez krpatého Borga 77ED s reduktorom (ohnisko 425mm). Kamera G2-8300 chladená na -20. Viac to vtedy nešlo.
Ako som vravel esteticky teda nič moc, ale na druhej strane, v hornej časti som objavil 3 krpaté galaxie a v spodnej jednu malinkatú planetárku - viď obr. Označenie ani len netuším.
LBN 534
...On je spíš tento objekt znám pod Vdb158...Nie, nie.
Vdb158 je tá malá modrá reflexná hmlovinka, ktorá je pri modrej hviezde v pravej časti. Je tam taká oranžová hviezda obkolesená tromi modrými. Z nich tá vľavo dole je hviezda okolo ktorej je Vdb158. Ten veľký temnejší chuchvalec hmoty, ktorý sa tiahne po diagonále je LBN 534.
Vdb158 je tá malá modrá reflexná hmlovinka, ktorá je pri modrej hviezde v pravej časti. Je tam taká oranžová hviezda obkolesená tromi modrými. Z nich tá vľavo dole je hviezda okolo ktorej je Vdb158. Ten veľký temnejší chuchvalec hmoty, ktorý sa tiahne po diagonále je LBN 534.
LBN 534
Zkus pridat tu saturaci. Ja si to cvicne udelal a ty barvy tam mas. Nastane pak ale problem s barevnymi gradienty...
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
LBN 534
Psion: presne toto som očakával 
Chlapi, neriešte to. Tie dáta nestoja za ďalšiu námahu. Martin chcel vidieť, čo sa zadarilo, tak som to sem dal. Viac to siliť netreba. Už je pripravený program na remote snímanie,v ktorom je tento objekt zahrnutý. Pri najbližšej jasnej noci získam oveľa kvalitnejšie podklady, potom sa začne zábava.

Chlapi, neriešte to. Tie dáta nestoja za ďalšiu námahu. Martin chcel vidieť, čo sa zadarilo, tak som to sem dal. Viac to siliť netreba. Už je pripravený program na remote snímanie,v ktorom je tento objekt zahrnutý. Pri najbližšej jasnej noci získam oveľa kvalitnejšie podklady, potom sa začne zábava.
LBN 534
Joj, ja som predsa nikdy nevravel, že to je nejaká sranda... Jediná veľká sranda je, keď kamera vypustí snímky nazvané R..., G..., B... a ony sú pomiešané ako karty... ;D A potom to skladaj človeče...