Mám naprosto vážně míněný záměr zkusit nasnímat více foťáky jednu oblast a pokud by to bylo k něčemu, tak bychom mohli zkusit i další. Představuji si to tak, že bych to každopádně nasnímal sám a když se bude chtít někdo přidat, mohlo by to být zajímavé.
Jako první zkušební oblast bych vybral oblast souhvězdí Cephea. Mléčná dráha zde je ne moc často fotografovaným cílem, přitom jsou tam velmi zajímavé objekty. Kompozicí bych vyšel z mé loňské zkušební fotky, ale posunul bych ji více dolů a doprava - pokusil jsem se ukázat jak - pokud se bude líbit, tak bych vyrobil nějaký rámeček na hvězdném pozadí, nebo bych i rovnou cvakl jednu expozici naostro, aby ostatní věděli kam mířit.
Pravděpodobně bych fotil s CLS filtrem, ale myslím, že by mohlo být zajímavé vkládat i fotky bez filtru, budou-li na dosti tmavé obloze, protože mohou dobře vylézt minimálně ty tmavé mlhoviny např. všude kolem Irise.
----------
Jako druhou oblast bych na pozdější období zkusil asi nejzajímavější místo a sice od Plejád ke Californii. Té bych rád věnoval co nejvíc podzimu. Vyšel bych přesně z této kompozice, je podle mně ideální.
Když by bylo hodně jasných nocí, neváhal bych to fotit i na dvě pole do mozaiky, tedy to druhé pole více doleva, podobně jsem zkusil Orion a dopadl výborně.
-----------
Těším se na vaše názory, myslím, že Vabra a Honza Ebr se asi budou chtít přidat ne?