Kluci, dostali jsme se nějak kapku jinam, než jsme asi chtěli ale což už ...
To Ceres:
To přirovnání co uvádíš trochu nesedí, ne ? Co proboha nefunguje ? Ani jeden z těch zádrhelů nebyl toho stylu, že by bylo něco nefunkční a nešlo to provozovat či mne to limitovalo ve fotografování. Kamera od počátku fungovala ihned na první pokus, hardware byl a je podle mne bezchybný. Veškeré úpravy byly pouze opravy víceméně kosmetických záležitostí ve firmware kamery či pluginech pro nějaký konkrétní astro SW. A opět ani jeden z nich nebyl fatální, že by kameru nešlo používat. Maximálně způsobovaly nějaký drobný diskomfort či opruz (ale to mají snad všechna elektronická zařízení, co mi prošly kdy rukama nebo je mám doma). Výrobce většinu z těch připomínek odstranil (že ne do dne či týdne je celkem pochopitelné, s ohledem na záběr činností, které provozuje a které ho živí)
Uvědom si, že ta kamera je asi tak půl roku stará věc, za tu dobu, při tom množství kusů mezi lidmi, a té četnosti použití, jaká je, není podle mne možné vychytat za takovou dobu všechny detaily. Mě návrh elektroniky živí, a realita je taková, že dokud ti na stole neleží pár desítek přístrojů, které intenzivně používáš a testuješ, tak na spoustu chyb prostě nepřijdeš. Ale to asi nepochopíš, dokud si takovou práci nezkusíš.
Neber to jako nějakou obhajobu produktu, který jsem si koupil, samozřejmě, chybky je třeba vychytat, a tak se i stalo a stane, jenom není možné argumentovat tímhle způsobem.
Stačí se jen podívat do diskuzních fór a historie update driverů pro různé jiné kamery a zařízení a nejen astronomická, ale obecně. Mnohdy se to tam záplatami ve firmware jen hemží. Současné elektronické systémy jsou prostě tak složité, že udělat je tak, aby od prvního kusu byly bez jakékoli chyby, je podle mě sci-fi. Bohužel, ale je to tak. I z mé vlastní zkušenosti, i ze zkušenosti všech lidí z oboru, co znám.
Ať se jedná o auto, foťák, kameru, dalekohled či cokoli jiného. Důležité je, jak se k tomu výrobce postaví. A podpora u MII je jedna z těch velmi dobrých. Prakticky všechny připomínky byly akceptovány a realizovány.
P.S. Používáš v práci nějaký SW a HW ? V tvém oboru určitě, a taky nebyl zadarmo. A neříkej, že je bezchybný, že nemá mouchy, které tě štvou