Vyzkoušejte si zpracování
Tak som sa v rámci obeda dostal ku Konihlavovým dátam. Výsledok je tu. Taký Konihlavovsky saturovanejší. ;)
Dáta sú to fakt pekné. Radosť sa s tým hrať.
Dáta sú to fakt pekné. Radosť sa s tým hrať.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Tak panáčkové, můžete se ukázat:-D
Rho Oph AUTOSAVE
http://astrofotky.capsa.cz/?doc=2
UPDATE:
Přihlašovací údaje
jcamek
astrofotky
Rho Oph AUTOSAVE
http://astrofotky.capsa.cz/?doc=2
UPDATE:
Přihlašovací údaje
jcamek
astrofotky
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Honzo, takhle to nefunguje, chce to přihlašovací údaje.
Honzo, takhle to nefunguje, chce to přihlašovací údaje.
Doplněno, chtěl jsem ti poslat SZ, ale nešlo to, prý mě máš na seznamu ignorovaných nebo co:-)
Doplněno, chtěl jsem ti poslat SZ, ale nešlo to, prý mě máš na seznamu ignorovaných nebo co:-)
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Dík, no jo, mám tady ten problém dlouhodobě a už v tom nejsem sám, už se ozývají i další, kterým nejde napsat.
Oko1: dik za data, tady je vysledek meho snazeni na klik vetsi.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Sikovnej chlapec 
A mimochodem je dobre videt ty oblasti Ha, proste tam jsou i nemodifikovanym fotakem:)

A mimochodem je dobre videt ty oblasti Ha, proste tam jsou i nemodifikovanym fotakem:)
no trosku sem to asi prepisknul, kdyz ted na to koukam doma na monitoru. ty ha oblasti tam jsou, ale i tak jsem jim musel trosku selektivne pomoct na svetlo bozi ... s modifikovanym telem by toho vylezlo urcite vic a prirozenejsi cestou 

Ondřej Kozáčik
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Podľa mňa super výsledok hodný tutoriálu
. Neviem, odkiaľ sa Vám v snímku berie toľko farieb. Mne tam vyšiel jeden "krásny" obrovský modro-hnedý gradient. Po ďalších farbách ani stopy
.

Ahoj Honzo. Tak jsem to zkusil znova. Vychází to z poslední verze, co jsem ti poslal, ale jsou tady 3 "zlepšení" bohužel se mi furt nelíbí jedna věc a to je ta celá žlutá mlhovina kolem Sadaru, nemá to tu správnou barvu. Posílám ti na mail plnou verzi, schválně jestli najdeš rozdíy 
Snažil jsem se dostat tu žlutou do čištší barvy, ale nějak mi to nejde. Je to takové furt lehce cihlové. Zárovň je jakoby v pozadí kolem hlavních mlhovin lehce znát jistá zeleň.

Snažil jsem se dostat tu žlutou do čištší barvy, ale nějak mi to nejde. Je to takové furt lehce cihlové. Zárovň je jakoby v pozadí kolem hlavních mlhovin lehce znát jistá zeleň.
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Ďalší super výsledok. Ako si sa prosím ťa zbavil toho gradientu tak, aby ti tak dobre vyšla tá žltá?
je to prostě 4 hodiny různých úprav v Lightroomu a photoshopu, vrstvy, masky, hejbání vším možným, gradient k Mléčný Dráze je dělanej v Lightoroomu. Nic speciálního.
Ahoj Slávku.Smekám klobouk před tvým zpracováním,jseš kouzelník.Já zkoušel tahat za křivky nebo úrovně a ze tmy bylo akorát šero.
Já jsem za to vlastně nějak moc netahal. Oko1 když mi to posílal, už to bylo vytažené ok, vykouknutí mlhovin je jeho práce, já to hlavně "nabarvil" a různě to ladil hlavně co se týče výraznosti a barev.
Tak to jste borci oba.