Zhruba dva měsíce jsem čtenářem tohoto fóra a zároveň vlastníkem Dobsona SkyWatcher 200/1200. Obloha mě naprosto nadchla a už jsem několikrát v Krkonoších v noci pořádně zmrznul

V současnosti mám k dispozici pouze výše zmíněného Dobsona, okuláry (1,25´) 6/10/25/32, mlhovinový filtr a notebook.
Po krátké úvaze jsem se rozhodl pustit do astrofotografie. Rád bych Vás tímto všechny poprosil o pokud možno komplexní návrh (ideálně včetně cen), jak poskládat vybavení pro astrofoto (pokud možno planety i DSO a pokud možno barevně;). Podotýkám, že jsem ekonom (nikoliv technik) a potřeboval bych to opravdu blbuvzdorně.
Nejradši bych (po přečtení spousty článků na astroforu) měl nějaké GOTO, které by se dalo napájet z autobaterie?, z 12V autozásuvky (pokud se někam dostanu autem) nebo z 220V zásuvky na balkoně. Fotil bych v primárním ohnisku, pointovalo by se to pokud možno automaticky atd.

Jedna varianta by byla kompletně do 20tis Kč a druhá do 40tis Kč, je do toho případně možno zakomponovat i stávajícího Dobsona (není to ale podmínka). A pokud to všechno zvládnu a upgradoval bych to posléze na lepší vybavení, tak by bylo dobré mít možnost z toho stávajícího alespoň něco použít (anebo ho někomu na foru prodám se slušnou slevou…;)
Doufám, že se této výzvy chopí nějací zkušení matadoři (kteří zároveň přimhouří oko, pokud by mi měli doporučit nějaký „lidlskop“ pro začátek;) – s velkým zájmem čtu třeba příspěvky/stránky Martina Myslivce, byť naprosté většině detailních technických věcí, které píše moc nerozumím;)
Pokud se mi to podaří na základě něčí rady rozumně poskládat a do konce roku s tím udělat aspoň jednu barevnou fotku, tak ten dotyčný má u mě velkou flašku hodně dobrého alkoholu (dle vlastního výběru) pro zahřátí ve čtyři ráno.
Díky moc za jakoukoliv radu!
Tomáš