Ahoj. Nemáte prosím někdo doma neviužitý starší notebook? Můj mi dne bohužel shořel :'(
Nemusí fungovat baterie, hlavně když půjde v síti. Za rozumnou cenu. Prosím nabídněte...
ps:používám ho pouze pro snímání planet...
Díky Kuba
Notebook
Notebook
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
- Zeusetdeus
Notebook
Ahoj, co si predstavujes pod "starsi"? Jeden stary Dell by som mal. Musim sa pozriet v akom je stave. Myslim ale ze baterka je uplne kaput, musi byt cely cas v sieti.
Newton 200/1000, Canon eos 450d
Notebook
Já mám v autě redukci z 12V na 220V to mi je jedno. Důležitý je aby prostě šlapal, a aby to nebyla x486 ;D
Teďka jsem měl od UMAX 2,6GHz , 1,5GB RAM a 40GB disk ::). Na snímání planet mi to stačilo. Měl ale zásadní tři nevýhody:
1) nešel bez zapojení v síti (autě)
2) přehříval se
3) nefungovala klávesnice
;D
Takže mi stačí cokoli co bude fungovat a bude pokud možno v lepším stavu a utáhne to práci venku při snímání planet přes Philips spc900nc.
Teďka jsem měl od UMAX 2,6GHz , 1,5GB RAM a 40GB disk ::). Na snímání planet mi to stačilo. Měl ale zásadní tři nevýhody:
1) nešel bez zapojení v síti (autě)
2) přehříval se
3) nefungovala klávesnice
;D
Takže mi stačí cokoli co bude fungovat a bude pokud možno v lepším stavu a utáhne to práci venku při snímání planet přes Philips spc900nc.
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
Notebook
Umax úhlopříčka 31 cm, Celeron 800 Mhz, RAM 128 MB 8 je video), disk 10 GB, infra, CD, disketovka, USB 1, paralelní, seriový,PCMCIA, síť, monitor, modem, PS2. Vyměněna baterie na základ. desce. Baterie cca hodinu, dle zátěže a teploty, lehce naprasklý jeden pant jinak nikde žádné škrábance či poškození. Chodil s Meade LPI. Cena 2000 kč. Nevím snad to není moc. Možno přidat Millenia včetně originál zdrojového disku. A ještě možno přidat scaner Umax Astra 2000P. A ještě je k němu pochopitelně síťový zdroj a obyčejné koženkové pouzdro.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Notebook
K tomu přehřívání - je dobré občas NB zespoda odkrytovat (chce to trochu šikovnosti a hodně trpělivosti, výrobci jsou někdy mimořádně zlomyslní) vyluxovat žebrování chladičů a ventilátory (lépe vyfoukat stlačeným vzduchem, ale ne každý má kompresor) a sundat chladiče, které sundat jdou, očistit chladiče i součástky a aplikovat nové vrstvy teplovodivé pasty - časem a zvýšenou teplotou vysychá, až z ní nakonec zbyde takový prášek jako rozemletá křída a to asi moc tepelně vodivé nebude 
Edit: Kdo si na to netroufá, tak od toho tu máme PC servisy, holt PC nejsou tak bezúdržbová jak si lidi myslí. (dodnes si pamatuju udivený výraz kamaráda, když jsem mu z PC z chladiče CPU vytáhnul 2cm tlustou deku z prachu )

Edit: Kdo si na to netroufá, tak od toho tu máme PC servisy, holt PC nejsou tak bezúdržbová jak si lidi myslí. (dodnes si pamatuju udivený výraz kamaráda, když jsem mu z PC z chladiče CPU vytáhnul 2cm tlustou deku z prachu )
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Notebook
Jsme hodně mimo téma, ale musím k tomu doplnit, že pro základní údržbu stačí profouknout NB dostupnými průduchy stlačeným vzduchem koupeným cca za 120,- Kč ve spreji, nemusíte mít zrovna kompresor. Praktikuji to tak na svém Acerovi již 5 rokem a funguje bez problémů, přestože první 3 roky jel nepřetržitě na výpočtech Boinc.