DVB-T příjem
DVB-T příjem
To je pravda, že na ČT 24 uvedli pořad, ale ČT 24 jde sledovat jen přes internet. To není "normální televize". Já jsem měl na mysli právě tu "normální televizi", na kterou se může podívat každý, i ten, kdo neumí s počítačem (i takoví lidé dnes ještě existují) ...
DVB-T příjem
VK napsal: To je pravda, že na ČT 24 uvedli pořad, ale ČT 24 jde sledovat jen přes internet. To není "normální televize". Já jsem měl na mysli právě tu "normální televizi", na kterou se může podívat každý, i ten, kdo neumí s počítačem (i takoví lidé dnes ještě existují) ...
Pokud máš digitální příjem, což dneska už má 58,1% obyvatel ČR (pro detailisty: ti, kteří mají možnost mít digitální příjem, ne ty co ho ve skutečnosti mají), tak CT24 chytneš bez problémů.
Pokud máš digitální příjem, což dneska už má 58,1% obyvatel ČR (pro detailisty: ti, kteří mají možnost mít digitální příjem, ne ty co ho ve skutečnosti mají), tak CT24 chytneš bez problémů.
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
DVB-T příjem
Proč jen přes internet ? V pozemním digitální vysílání ČT24 normálně běží.
----------------
heh, Lukina byl o chvilku rychlejší
----------------
heh, Lukina byl o chvilku rychlejší

http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
DVB-T příjem
[quote author=5E67797B7C73120 link=1230909017/23#23 date=1231560335
na začátek ... ta jedna desetina procenta je doufám přesně (snad to probůh není zaokrouhlených třeba 0,07) ::)
a k tomu "pro detailisty"..
nemyslím, že by to byl až takový detail... To skutečné číslo bude značně nižší. Divil bych se kdyby to bylo víc než 25 procent (cca a bez desetin).
A bez ohledu na výše uváděné... je to zjevný nezájem médií a to je fakt. Nemá cenu za tím hledat něco jiného než to, že se prostě zodpovědným lidem v TV tato událost nezdá důležitá a zejména zajímavá.
Od toho IYA je ... změňme to.
Věřte, že pokud bude taková zpráva přitahovat pozornost lidí, pokud se bude dotýkat něčeho o čem se mluví... bude i na komerčních TV.
na začátek ... ta jedna desetina procenta je doufám přesně (snad to probůh není zaokrouhlených třeba 0,07) ::)
a k tomu "pro detailisty"..
nemyslím, že by to byl až takový detail... To skutečné číslo bude značně nižší. Divil bych se kdyby to bylo víc než 25 procent (cca a bez desetin).
A bez ohledu na výše uváděné... je to zjevný nezájem médií a to je fakt. Nemá cenu za tím hledat něco jiného než to, že se prostě zodpovědným lidem v TV tato událost nezdá důležitá a zejména zajímavá.
Od toho IYA je ... změňme to.
Věřte, že pokud bude taková zpráva přitahovat pozornost lidí, pokud se bude dotýkat něčeho o čem se mluví... bude i na komerčních TV.
bóbiká dobson 250, triedr 10x50, CG5, equinox ED 80, lídlskop 70/700, Canon D350 a nějaké ty fíčury
&&http://picasaweb.google.cz/bartaj007

DVB-T příjem
Podla mna novinari si na otvoreni medzinarodneho roku astronomie plnili povinnost. Boli tam. Ja som tam bol pozriet len na 15 minut a videl som v akcii stab spravodajskej stanice Z1. Ktosi tam robil rozhovor a potom tocili vnutro stanu. Narychlo som cvakol kameramana (je to najlepsi pouzitelny zaber, malo svetla)
http://picasaweb.google.com/ladislav.ba ... 1268114018
Dalej Ceska Televize tomu venovala dost priestoru..
Napr tu http://www.ct24.cz/vysilani/2009/01/12/ ... -milenium/
Tu sa toci tema ohladom moznosti prijmu CT24. CT24 vysiela via satelit (DVB-S), terestrialne (DVB-T) a via net. Takze neobstoji namietka, ze sa vysielanie k ludom nedostane. Dostane. A k dialkovemu prijmu DVB-T? Velakrat to chce skusit experiment. Zistit si smer na vzdialeny vysielac, zohnat si kvalitnu antenu a skusit. Ja som cca 40 km severne od Brna chytaval 3 rakuske muxy v fantastickej kvalite. Signal z Brna bol vyrazne slabsi... Teraz sa navysuje vykon vysielacov (v aprili sa Prazakom vypne analogova CT1 a Nova a sucasne sa navysi vykon digitalneho vysielania z Cukraku a zo Zizkova).
Pokrytie signalu DVB-T tu
http://www.digitalnitelevize.cz/obrazek ... 2008_b.gif
Morava je na tom vyrazne horsie, len treba skusat...
http://picasaweb.google.com/ladislav.ba ... 1268114018
Dalej Ceska Televize tomu venovala dost priestoru..
Napr tu http://www.ct24.cz/vysilani/2009/01/12/ ... -milenium/
Tu sa toci tema ohladom moznosti prijmu CT24. CT24 vysiela via satelit (DVB-S), terestrialne (DVB-T) a via net. Takze neobstoji namietka, ze sa vysielanie k ludom nedostane. Dostane. A k dialkovemu prijmu DVB-T? Velakrat to chce skusit experiment. Zistit si smer na vzdialeny vysielac, zohnat si kvalitnu antenu a skusit. Ja som cca 40 km severne od Brna chytaval 3 rakuske muxy v fantastickej kvalite. Signal z Brna bol vyrazne slabsi... Teraz sa navysuje vykon vysielacov (v aprili sa Prazakom vypne analogova CT1 a Nova a sucasne sa navysi vykon digitalneho vysielania z Cukraku a zo Zizkova).
Pokrytie signalu DVB-T tu
http://www.digitalnitelevize.cz/obrazek ... 2008_b.gif
Morava je na tom vyrazne horsie, len treba skusat...

- MaG
- Kontaktovat uživatele:
DVB-T příjem
1) souhlasím, že prezentace v médiích byla dostatečná.
2) výkon Cukráku a Žižkova se už navyšovat nebude. Přibudou ale Votice, Jihlava a Mikulov, Ještěd atd. - rozšíří se tedy pokrytí. Bohužel, jak je u nás zvykem, ne všechny Muxy najednou ale nejdřív ten s ČT.
2) výkon Cukráku a Žižkova se už navyšovat nebude. Přibudou ale Votice, Jihlava a Mikulov, Ještěd atd. - rozšíří se tedy pokrytí. Bohužel, jak je u nás zvykem, ne všechny Muxy najednou ale nejdřív ten s ČT.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
DVB-T příjem
2) výkon Cukráku a Žižkova se už navyšovat nebude. Přibudou ale Votice, Jihlava a Mikulov, Ještěd atd. - rozšíří se tedy pokrytí. Bohužel, jak je u nás zvykem, ne všechny Muxy najednou ale nejdřív ten s ČT.Ano. Prazakom sa uz vykon navysil na 100 kW (Cukrak) a 32 kW (Zizkov).
Pozrel som na stranku az teraz. DVB-T ma v podstate nezaujima, tuner som uz predal. Ved v TV nejde nic Pred rokom a cosi som robil experimenty aj s dialkovym prijmom....

DVB-T příjem
Já se přiznám, že vycházím z lokality
Žamberk (Východní čechy) tam v mém okolí nepřijímá digitál nikdo
CHotoviny (u Tábora) vím pouze o dvou lidech
neznám v lokalitách samozřejmě všechny lidi
v Praze jsem idstaloval digitál u rodičů přítelkyně a informace , že už ho má i soused nad nimi (tedy budou druzí ve vchodu 4patra po 3 partajích), mi přišla jako dost nízké pokrytí.
Ale asi mám jen proste smůlu, že zrovna kolem mě je to takhle
"řídké".
ale to je fakt asi offtopic ... zítra taky mažu ... jen jsem chtěl napsat z čeho jsem vycházel.
Žamberk (Východní čechy) tam v mém okolí nepřijímá digitál nikdo
CHotoviny (u Tábora) vím pouze o dvou lidech
neznám v lokalitách samozřejmě všechny lidi

v Praze jsem idstaloval digitál u rodičů přítelkyně a informace , že už ho má i soused nad nimi (tedy budou druzí ve vchodu 4patra po 3 partajích), mi přišla jako dost nízké pokrytí.
Ale asi mám jen proste smůlu, že zrovna kolem mě je to takhle
"řídké".
ale to je fakt asi offtopic ... zítra taky mažu ... jen jsem chtěl napsat z čeho jsem vycházel.
bóbiká dobson 250, triedr 10x50, CG5, equinox ED 80, lídlskop 70/700, Canon D350 a nějaké ty fíčury
&&http://picasaweb.google.cz/bartaj007

- MaG
- Kontaktovat uživatele:
DVB-T příjem
To je problém státu, informační kampaň pro Prahu má začít až v únoru, přitom stejně Pražáci maj digitál k dispozici nejdýl, jen sou na tom nejhůř s informacemi 
Zítra to taky promažu

Zítra to taky promažu

DVB-T příjem
Este trosku budem v offtopic teme pokracovat.
O dialkovom prijme. Tam som najviac "blbol" s prijmom FM stanic...
Bol som schopny v Pardubiciach-Rybitvi zachytit (a bezproblemov pocuvat) signal rakuskeho radia FM4. Vysielac sa nachadza v tomto meste. Vysielac mal vykon len 10 kW! Chytal som to na obycajny polvlny dipol.
U rodicov v Humennom som pocuval v stereo kvalite signal uz neexistujuceho radia Twist. Vysielac bol v Ruzomberku a vykon bol 1 kW. Tu som uz pouzil 5 prvkovu smerovu antenu
Proste netreba sa bat, aj ked vam tvrdia, ze nie ste v oblasti pokrytia, tak ten signal urcite dostanete do prijimaca
PS: Aj ja toto zmazem (tak v utorok). Lebo to vobec nesuvisi z IYA 09.
O dialkovom prijme. Tam som najviac "blbol" s prijmom FM stanic...
Bol som schopny v Pardubiciach-Rybitvi zachytit (a bezproblemov pocuvat) signal rakuskeho radia FM4. Vysielac sa nachadza v tomto meste. Vysielac mal vykon len 10 kW! Chytal som to na obycajny polvlny dipol.
U rodicov v Humennom som pocuval v stereo kvalite signal uz neexistujuceho radia Twist. Vysielac bol v Ruzomberku a vykon bol 1 kW. Tu som uz pouzil 5 prvkovu smerovu antenu

Proste netreba sa bat, aj ked vam tvrdia, ze nie ste v oblasti pokrytia, tak ten signal urcite dostanete do prijimaca

PS: Aj ja toto zmazem (tak v utorok). Lebo to vobec nesuvisi z IYA 09.

DVB-T příjem
[movedhere] Mezinárodní rok astronomie 2009 [move by] dvader.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

DVB-T příjem
Po pravde receno, ja jsem z digitalniho vysilani docela rozpacity... Napriklad se deje v dobe prechodu z MPEG2 na na MPEG 4 (kvuli HD vysilani) a pro ten je nabidka docela mala. Tedy pokud chci neco vic, nez jen prijem jednoho kanalu (nahravani, dvoutunerovy atp.). Zkratka jsem zatim nesehnal vyhovujici prijimac, takze jsem momentalne i bez CT2, ktera analogove u nas uz nevysila Jediny program, na ktery se dalo koukat
No a druha vec je, ze vysilajici programy maji nastaveny tak maly datovy tok, ze jsou nekoukatelne. Konkretne treba dokumenty z prirody na CT2 napriklad pri zaberech na tekouci vodu. Nebo CT Sport (ten mne nastesti nezajima). Misto obrazu jen rozsypane kosticky. Zkratka obrovsky pokles kvality obrazu. Opravdu krok kupredu proti analogu...
No a druha vec je, ze vysilajici programy maji nastaveny tak maly datovy tok, ze jsou nekoukatelne. Konkretne treba dokumenty z prirody na CT2 napriklad pri zaberech na tekouci vodu. Nebo CT Sport (ten mne nastesti nezajima). Misto obrazu jen rozsypane kosticky. Zkratka obrovsky pokles kvality obrazu. Opravdu krok kupredu proti analogu...

Jsem zacatecnik, ale lecim se 

DVB-T příjem
To Vejr:
To je pravda... Zvlášť pro majitele velkých úhlopříček je obraz hrozný. Jediná rada je, se vykašlat na DVB-T a pořídit si satelit. Tam je kvalita vyšší a není problém sehnat HD přijímač.
To je pravda... Zvlášť pro majitele velkých úhlopříček je obraz hrozný. Jediná rada je, se vykašlat na DVB-T a pořídit si satelit. Tam je kvalita vyšší a není problém sehnat HD přijímač.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

DVB-T příjem
To Vejr:
Mě se tedy při přechodu na velkou uhlopříčku a DVB-T obraz velmi zlepšil.
Doporučuji:
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id ... obky_stare
Nejlepší poměr cena/výkon
Mě se tedy při přechodu na velkou uhlopříčku a DVB-T obraz velmi zlepšil.
Doporučuji:
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id ... obky_stare
Nejlepší poměr cena/výkon
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
DVB-T příjem
Pánové Mux1 není Mux A. Datový tok dosahuje u ČT1 a ČT2 podle mých občasných výpočtů z velikosti nahrávek přes 4,5 Mbit a po spuštění nového headendu teď v lednu je obraz viditelně zase o něco lepší.
Ne každý obyvatel ČR má špičkový analogový signál alespoň 3 prgramů. V DVB-T má pokud signál chytne o dost lepší obraz než měl v analogu a více stanic. Takže asi tak.
Není vše lepší jen u satelitu. DVB-T má taky své výhody.
Ne každý obyvatel ČR má špičkový analogový signál alespoň 3 prgramů. V DVB-T má pokud signál chytne o dost lepší obraz než měl v analogu a více stanic. Takže asi tak.
Není vše lepší jen u satelitu. DVB-T má taky své výhody.