No dobre, tak jsem to napsal trochu konkretneji...
AD1: Pokud si dostal ruzne hodnoty hv. velikosti z ruznych katalogu, je to mozne, ale v tech novejsich se hodnoty vesmes shoduji. Teda v radu setin magnitudy tam byvaji male rozdily, ale to je tak vse. Jinak treba z katalogu Tycho-2 se musi hodnoty prepocitat, tak, aby odpovidali hodnotam merenym v Johnsonove systemu, to je taky duvod proc to nemusi souhlasit...{B-V index taktez}.
Co se tyce dalekohledu, nevim co mas, ale muj 8" f/6 Newton je na GT dostacujici...
AD2: Co se tyce toho pouzivani stejnych porovnavacek, ja bych se nebal pouzit jine srovnavacky, pokud jejich fotometrie bude spravna. Jenomze pokud to udelam, nebude to uz navazovat na to co je v databazi meduzy. Respektive hlavne u tech promennych jejichz srovnavacky maji chybne udanou fotometrii, zde treba V351, to uz je dost extrem. No, ale jak pises, z databaze je videt, ze ti co ji v minulosti pozorovali, uz o tom Ccku vedeli a vynechavali ji, popr. nedelali odhad mezi B a C.
Jo a jinak , taky si myslim, ze je dobre, aby ty srovnavacky byly spektralne co nejbliz promenne. V jednom pripade se mi uz stalo, ze jsem radsi vynechal nekolik srovnavacek, ktere byly od promenne spektralne dost daleko i za cenu, ze pak mezi dvema nejblizsimi byly asi 1.5 mag a odhad se nakonec ve srovnani s jinymi pozorovately povedl.
AD3: AAVSO: No ja myslim, ze AAVSO mapky obsahuji asi tak priblizne stejne srovnavacek jako Meduza mapky s tim, ze na nekterych mapkach Meduzy jsou odstupnovane i po min nez 0.2 mag, na AAVSO mapkach spis tak po 0.5 mag. Je pravda, ze lide co je pouzivaji si nezaznamenavaji odhad tak jako my, ale pokud je tam hvezda oznacena 9,3 mag a ve skutecnosti ma 8,71 mag a ta pod ni, ktera ma 9,02 mag ma byt jasnejsi, ale ve skutecnosti je tmavsi , tak je to proste problem.... No nic, uz koncim, ono se tohle blbe rozepisuje na foru a ja jsem dost linej psat, takze je lepsi to probirat v zive diskuzi....proste nekde u dalekohledu, nebo tak....

No takze jestli dneska vyjde pocasi tak na ni kouknu.....a clear skies