jak již bylo několikrát nakousnuto v nejrůznějších vláknech týkajících SQM, chopil jsem se vývoje projektu shromažďujícího informace ohledně kvality noční oblohy naměřené SQM-ky a poskytujícího tato data v nejrůznějších výstupech široké veřejnosti, včetně jejich (snad pohodlného) prohlížení online.
Vývoj první verze probíhal poměrně "neprůhledně". To proto, protože názorů, jak vyřešit to či ono by bylo zajisté nepřeberné množství a vývoj by to pravděpodobně jen zpomalilo... Nicméně i tak jsem vše neustále konzultoval, čímž děkuji především Michalovi.B a Pavukovi za velkou pomoc a řadu podnětných názorů

Nebudu se zde dlouze rozepisovat o samotné koncepci webu, snažil jsem se, aby vše bylo maximálně pochopitelné a samo sebe vysvětlující a první verze už je na světě - sídlí na adrese:
www.skyquality.com
Plánů a nápadů, kudy projekt dále ubírat, je opravdu spousta. Budu je všechny postupně realizovat, jen vše musím skloubit ještě se studiem a prací... Jsem maximálně otevřen všem nápadům, myšlenkám, kritikám - jen vše budu moci vyvíjet jak "zrovna vyjde čas" a některým obsáhlým požadavkům nebudu schopný vyhovět ihned

Ještě jedna poznámka - na webu zatím chybí řada "méně zásadních" textů a bohužel teprve rozpracována je zatím i metodika měření. Připomenu proto pro majitele SQM (kteří to ale zajisté dobře ví) alespoň jednu důležitou poučku - zahodit první provedené měření! Ideálně pak zahodit pro jistotu třeba první tři měření... Jsou totiž nepřesná, je to zkrátka vlastnost SQM.
Přeji tmavé nebe