Nedívejte se na Aladina/předpovědní model počasí/... ;D
/Vypadá jak pokažený/.. ::)
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Na chmi ve VIS-IR pásmu je krásně >:( pokrytá ČR nízkou oblačností která skoro kopíruje hranice
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Ten nový web mě chvílama nefunguje,kdo má podobný problém tak po dobu tří měsíců bude fungovat stále starý dobrý web http://old.chmi.cz/
Co jsem zatím zjistil tak musím dát o klik víc na novém webu abych viděl snímky z družice,ale třeba to někde ještě dohledám(už jsem to našel,chyba byla jinde),je to nové no a taky kdo má horší zrak bude na to potřebovat brýle na radar a snímky z družice MSG.
Presne tak, dokud to neodladi, tak neni duvod pouzivat novou verzi. Tomu moc nerozumim, prepnout to meli az bude vse plne funkcni.
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Ona ta nová verze už nějakou dobu funguje,divím se že to ještě nedoladily,třeba je to jen nějaká blbina a bude to dobrý.Ano tato verzia uz nejaku dobu funguje ako test verzia. Ale teraz (teda o 7 rano este som mal staru verziu; o 2h neskor uz novu) je to uz ostra verzia. A su tam chyby... Niekde mi zle zobrazi diakritiku (mam 64bitovy linux a browser chrome).. Obcas sa mi to preplo do english (a to som cielene neklikal na anglicke rozhranie ani nic; v linuxe mam nastavene slovenske prostredie; aj google si mysli, ze hladam na Slovensku stranky; a pritom som v Prahe )
Hm... SHMU pri prechode na nove stranky take problemy nemali... Tak snad to dopadne dobre...
To co předvádí CHMI s novým webem stojí za přesně totéž co jejich předpovědi...tj. za nic...takovouhle hrůzu s tzv. novým designem si mohli zastrčit hluboko až tam, kde Slunce nesvítí...
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Tohle používám už dlouho na adrese http://portal.chmi.cz/ zkuste zda i na ní vám to bude zlobit, já na žádné chyby nenarazil a jinak se mi web docela zamlouvá. Nejdůležitější info je na úvodní straně a najít zbytek je též snadné.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
No moc dobře to teda dneska neběželo - ale je fakt, že ten starý web byl už dobrý dinosaurus - nováček tam nebyl schopen nic najít. Tady to zase budeme dlouho hledat my