AstroTrac TT320
AstroTrac TT320
Já bych na to viděl tak na stativ GITZO GT1531jsem si to vyhledal v Google a na prvni pohled mi to prijde jako nevhodne, ale naprosto nevhodne reseni. Navic do checked in baggage muzes dat bez problemu stativ i o vlastni hmotnosti do 10ti kg (kdyz bude skladny), hlavne kdyz to bude pevny jako skala preci stativ je zaklad, takze nejake tintitko co vazi 1.15kg nemuze unest ani minimalistickou foto sestavu... na prvni pohled teda.
AstroTrac TT320
neni, jeste bych pritvrdil tak do tech 10ti kg. Stativ je ZAKLAD!
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
AstroTrac TT320
No mě se zdá stativ s nosností 60kg trochu přehnaný, ale každý má jiné představy, do letadla s těma hrotama na konci - nevím, ale to se celníkům moc líbit nebude... teď koukám, že se dají sundat, tak by to neměl být problém...
AstroTrac TT320
presne, kazdemu podle jeho prani a potreb ma oblibena veta.
Ja jsem totiz hledal neco, co je pekne, male, skladne, nevazi sto kg (resp. vazi tech 6-7-8kg) a hlavne ma co nejvyssi nosnost. V tomto ohledu me prave Berlebach zaujal, navic maji i "specialni" astro-tripod kategorii. Jo a lidi v US maji treba na Berlebach PLANET hlavu G-11tky takze tak.
-----
edit: ad hroty: ano sundat, navic ta mala UNI 4 by se mohla vejit napric v pohode do kufru kdyz jsem jel loni na Kapverdy, taky jsem mel stativ nasikmo v kufru a to jsem mel malou az stredni velikost zavazadla.
Ja jsem totiz hledal neco, co je pekne, male, skladne, nevazi sto kg (resp. vazi tech 6-7-8kg) a hlavne ma co nejvyssi nosnost. V tomto ohledu me prave Berlebach zaujal, navic maji i "specialni" astro-tripod kategorii. Jo a lidi v US maji treba na Berlebach PLANET hlavu G-11tky takze tak.
-----
edit: ad hroty: ano sundat, navic ta mala UNI 4 by se mohla vejit napric v pohode do kufru kdyz jsem jel loni na Kapverdy, taky jsem mel stativ nasikmo v kufru a to jsem mel malou az stredni velikost zavazadla.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
AstroTrac TT320
Koukám na ty ceny - klín + hlava + Astrotrac + stativ, to je už je cena solidní EQ montáže...
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
AstroTrac TT320
No mě připadá, že to ženete k něčemu, pro co to není určené. Astrotrack je primárně určený pro širokoúhlé foto pomocí foťáku s maximálně nějakým teleobjektivem řekněme do 200mm. Na to funguje, na slušnějším stativu. To co vymýšlíte, podle mě vyžaduje regulérní montáž se vším všudy. Pokud k Astrotracu přidáte protizávaží, masivní stativ a podobně, celý smysl toho řešení se vytrácí. To už můžete rovnou vzít plnohodnotnou EQ montáž.
----------
Koukám, Pepa byl rychlejší...
----------
Koukám, Pepa byl rychlejší...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
AstroTrac TT320
MMys, Psion: myslim, ze nasim spolecnym (ja, Vabra, karneades) cilem je - letecky vylet dopryc a mit sanci tam fotit. Proste o prenosnou foto sestavu. Ano je pravda, ze celkova cena bohate presahuje cenu dvou novych EQ-6tek SynScan, ale tak to proste je. Chapu, ze asi vhodnou alternativou je pronajem montaze v cilove destinaci. Resp. pronajem pilire/stativu, hlava EQ montaze by teoreticky take sla letecky prepravit...
jinak ja se zatim v tomto upgradu pohybuji v teoreticke rovine, nebot stejne nemam ani korunu
jinak ja se zatim v tomto upgradu pohybuji v teoreticke rovine, nebot stejne nemam ani korunu

AstroTrac TT320
Budeš mít sice stativ na 8" foto Newtona, ale na tom AstroTrack, který utáhne bez pointace nějakých 5 minut maximálně to ohnisko 200 mm ( za předpokladu, že vyřešíš tedy problém s polárním hledáčkem)
Takže, buď budeš fotit malým fotoobjektivem, a pak je stativ skoro dost předimenzován, nebo budeš chtít fotit o něco delším ohniskem, a potřebuješ pointér, a to nemáš ani na ten AstroTrack nejde aplikovat. Bez ohledu na peníze to nemá nějak , podle mě, hlavu ani patu
Takže, buď budeš fotit malým fotoobjektivem, a pak je stativ skoro dost předimenzován, nebo budeš chtít fotit o něco delším ohniskem, a potřebuješ pointér, a to nemáš ani na ten AstroTrack nejde aplikovat. Bez ohledu na peníze to nemá nějak , podle mě, hlavu ani patu
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
AstroTrac TT320
takze se dostavame k zaveru, ze uloha nema reseni! Ukol (cil) je jasny, definovany, ale reseni nezname :-[ proto tu s timto oriskem obcas tolik "otravuji" - a protoze je zde par chytrych lidi 

- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
AstroTrac TT320
No, pokud plánujete Chile, vzal bych jen dalekohled+CCD kameru+pointér+pointační kameru. Montáž bych si tam snad pronajmul. Pokud lze půjčit i vhodný dalekohled, vzal bych jen kamery.
Kloudnou sestavu na plnohodnotné foto dalekohledem asi rozumně nepřepravíte. A astrotrac bych zabalil do báglu společně s normálním stativem a foťákem a použil na širokoúhlé foto.
Kloudnou sestavu na plnohodnotné foto dalekohledem asi rozumně nepřepravíte. A astrotrac bych zabalil do báglu společně s normálním stativem a foťákem a použil na širokoúhlé foto.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
AstroTrac TT320
Koukám na ty ceny - klín + hlava + Astrotrac + stativ, to je už je cena solidní EQ montáže...
jj, pre toto mam Vixen Photoguider
jj, pre toto mam Vixen Photoguider

Vixen VC200L, EQ-6 Pro SynScan, Scopos ED 66/400, Celestron 102/500, Konus MC 90/1200, Sonnar 2,8/180, CCD astropix 1.4, Nikon D300, DMK 21AU04.AS, Creative NX Ultra, Watec 902H, ceres(slimak)astrofoto(bodka)sk
AstroTrac TT320
kluci diky za nazory, vazim si jich. Preci jen vice hlav vic vi.
Nicmene jeste jednou shrnu, ze muj cil je, aby to uvezlo lehke 330mm ohnisko (prumer 77 - abych toho svetla chytil co nejvice) alespon 1 minutu az 90 vterin Verim, ze toho dosahnout lze. Pres Atika 314L+ je expozice 1 minuta s ohledem na ultra nizky cteci sum dostatecna hodnota pro ziskani kvalitnich dat a pekneho obrazku pro L/RGB foceni. No a na AstroTracu pak nafotit cca 2hodiny na filtr, tj. kazde 2 hodiny kompozice znova (to by ale melo jit velmi snadno pri vyvazenem systemu). Odmenou za kompozici 3x za noc (nebo 4x za noc) je fakt, ze se o pointaci clovek starat nemusi. Zatim vidim jen jedno uskali - a to praxe polarniho ustaveni na jizni polokouli - to bude teprve orisek!
No a ze to neco stoji? Ano, je to dan za jednoduchost. V tomto foto konicku je to stejnak jedno (kdyz milujes, neni co resit a vsechny prostredky tomu obetujes).
Nicmene jeste jednou shrnu, ze muj cil je, aby to uvezlo lehke 330mm ohnisko (prumer 77 - abych toho svetla chytil co nejvice) alespon 1 minutu az 90 vterin Verim, ze toho dosahnout lze. Pres Atika 314L+ je expozice 1 minuta s ohledem na ultra nizky cteci sum dostatecna hodnota pro ziskani kvalitnich dat a pekneho obrazku pro L/RGB foceni. No a na AstroTracu pak nafotit cca 2hodiny na filtr, tj. kazde 2 hodiny kompozice znova (to by ale melo jit velmi snadno pri vyvazenem systemu). Odmenou za kompozici 3x za noc (nebo 4x za noc) je fakt, ze se o pointaci clovek starat nemusi. Zatim vidim jen jedno uskali - a to praxe polarniho ustaveni na jizni polokouli - to bude teprve orisek!
No a ze to neco stoji? Ano, je to dan za jednoduchost. V tomto foto konicku je to stejnak jedno (kdyz milujes, neni co resit a vsechny prostredky tomu obetujes).
-
AstroTrac TT320
nechci prozatím řešit co pronajmu, co vím je, že povezu tohle, Pavle do těch Vixeních noh jsem integroval 3x LiPol 12V/4.5Ah Akku, stabilita je dobrá až skvělá, nikde se nic neklepe, myslím si, že ten redukovaný Magrez to poveze skvěle, jak změřit PE na umělé hvězdě ?
edit: stále mne baví jedna věc, všichni tady básníte o tom, jak AT neuveze solidně delší ohnisko než 200mm a nikdo jste to asi neprubnul (mimo Pavla a Martina), objektiv 400mm ve spojení s DSLR to uveze dobře nějákých 180s-na tom shitu od Manfrotta, nejsem pako, abych vyhazoval 30 tisíc za věc, která mi bude k ničemu, nechme se překvapit, co ten cajk v této kofiguraci dokáže, jestli-že mohu věřit výrobci, tak bych měl suveréně dělat pří té udávané PE expozice na DSLR a sklu 350mm s průměrným pixelem 6nm expozice kolem 5 ti minut a jestli to tak nebude, tak zajedu do Anglie a omlátím mu tu věc o hlavu
ten modul pod AZ klínem jsem nechal vytočit, drží na něm pomocí tří šroubů M8 a ukotven je zespoda stativu, viz obr.
ostatní zítra, utíkám na pivko ;)
edit: stále mne baví jedna věc, všichni tady básníte o tom, jak AT neuveze solidně delší ohnisko než 200mm a nikdo jste to asi neprubnul (mimo Pavla a Martina), objektiv 400mm ve spojení s DSLR to uveze dobře nějákých 180s-na tom shitu od Manfrotta, nejsem pako, abych vyhazoval 30 tisíc za věc, která mi bude k ničemu, nechme se překvapit, co ten cajk v této kofiguraci dokáže, jestli-že mohu věřit výrobci, tak bych měl suveréně dělat pří té udávané PE expozice na DSLR a sklu 350mm s průměrným pixelem 6nm expozice kolem 5 ti minut a jestli to tak nebude, tak zajedu do Anglie a omlátím mu tu věc o hlavu

ten modul pod AZ klínem jsem nechal vytočit, drží na něm pomocí tří šroubů M8 a ukotven je zespoda stativu, viz obr.
ostatní zítra, utíkám na pivko ;)
AstroTrac TT320
PE na umělé hvězdě :
http://posec.astro.cz/view.php?cisloclanku=2008122501
Jen si myslím, že to nebude to nejhorší, co se uplatní na nepřesnostech. Horší bude pohyb v deklinaci vlivem nepřesně ustavené montáže.
http://posec.astro.cz/view.php?cisloclanku=2008122501
Jen si myslím, že to nebude to nejhorší, co se uplatní na nepřesnostech. Horší bude pohyb v deklinaci vlivem nepřesně ustavené montáže.
lepší rada žádná než špatná