Zde je mnou zpracované foto (doufám jakási 1. verze):
Větší verze (500kB)
Složeno je 5 expozic po 30 s na ISO1600, EOS 300D, obj. 18mm. Darkframe mám pouze 2 min 800 ISO ale ten vychází podobně, flatfield háže snímky dozelena, takže jsem ještě musel u vrstev poposunout vyvážení barev (od oka)..
Jelikož jsem neměl na pláži montáž, musel jsem dělat 30sec expozice ze stativu. Ačkoli jsou poměrně rychle po sobě, projevuje se na nich rotace pole. S tou si nevím rady. Dále jsem zjistil, že je velký problém je na sebe registrovat a tak jsem je ručně sesadil ve Photoshopu na určitou část snímku (vybral jsem si M7). Ostatní části ke krajům jsou tedy mírně mázlé. Jenže jsem zjistil, že neumím vrstvy složit přes sebe. Použil jsem nakonec volbu "měkké světlo" a aby nebyl snímek černý, popotáhl jsem u všech vrstev úrovně.
Dá se to složit přes sebe lépe a případně dokonce eliminovat tu rotaci? Např. natáčením ve Photoshopu ručně o určitý úhel? A jak se vlastně ty vrstvy třeba "zprůměrují" jako to umí Registar?
Originál TIFY mají poměrně dost MB, ale zkusím zasdílet jejich verze 1024px.. odkaz (16,5 MB)