Dnešní ranní Měsíc - ve 2:13 - 2:19, skládání Regostaxem, složení Autostichem, upraveny urovně a oříznuto ve Photoshopu. Seeing nic moc (po přechodu fronty), nedalo se použít větší zvětšení, takže jenom webka v primárním ohnisku Newtona 150/750.
Měsíc s ukousnutým Mare Crisium - připomíná mi "Hvězdu smrti"
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
Jedna fotka z dneška, bylo zajímevé se koukat, i přes opar co byl, pak nastalo velké EE a bylo po kráse.
logitech Por 9000 v primárním ohnisku Newtona 150/750, dostřeno a upraven kontrast
Občas lítali i ptáci Jeden zachycen na animaci:
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
Ahoj na foru
I když do této sekce moc nepřispívám tak mi dovolte jeden pokus z něděle.Nejdříve jsem chtěl jen kouknout EDčkem na měsíc ale nedalo mi to a zase jsem skončil u focení. no a zde je můj skromný pokus.Foceno ED 80/600+ canon 350D expo. 1/320 , iso 100 výběr z 30ti snímků a ty nejlepší a nejméně deformované(asi 10) se mi povedlo složit v registaxu.Po té trochu zvednuta saturace pro zvýraznění jemných barevných tónů.K výskledkům zde přispívajících luno fotografům to má daleko ale fotit měsíc je taky dost složitá záležitost , teda aspoň pro mě ::)
Taky jsem se v rámci testování nového dalekohledu pokusil o celkový záběr Měsíce (na klik plná verze):
Foceno z Říčan, 7.10.2008 kolem 18SELČ v ohnisku N150/750 na EOS350. Složenina 2 snímků pořízených časy 1/350 a 1/200s. Další úpravy (světelná křivka, doostřeni pomocí unsharp mask) v PixInsight LE.
psmolly napsal: Ahoj. Povedl se ti pěkný Měsíc. Zkus tu fotku ještě upravit, ať není tak modrej. Jestli to teda není tvůj záměr. ;)
Dekuju za pochvalu. Je to muj 4. pokus o foto Mesice. Trochu to byl zamer nechat ho modry , ale mozna je lepsi po uprave cos me doporucil. Tak tady prikladam foto po vyvazeni barev.
Jeste jsem zkousel fotit na vetsi zvetseni more Vlahy (100x)
Když jen tak nastřelím 10cm netopýr, zakrývá 1/50 průměru Měsíce (0,5st.), tak mi vychází cca 600m výška. Nechtěl jsem tomu věřit, ale na netu píšou, že netopýr rezavý lítá vysoko, tak asi jo.. ::)
Tomkk napsal: Když jen tak nastřelím 10cm netopýr, zakrývá 1/50 průměru Měsíce (0,5st.), tak mi vychází cca 600m výška. Nechtěl jsem tomu věřit, ale na netu píšou, že netopýr rezavý lítá vysoko, tak asi jo.. ::)
No vidis to me ani nenapadlo. Jeste by to mohl byt nejaky opozdeny ptak ale foto je porizeno ve 20:49, coz uz byla dost tma.
Pro Kita,
moc zajímavý Měsíc s "letícím objektem" . Je otázka, zda je to netopýr nebo třeba káně. On ten netopýr dost zběsile kmitá křídly a tak se spíš kloním k tomu ptákovi. Jinak bezvadná náhoda. Já už Měsíc fotil docela dost, ale takovéhle štěstí jsem zatím neměl. Párkrát už jsem čekal na přelet letadla s foťákem a zrovna nic. Přelet letadla jsem 2x už zažil při vizuelním pozorování a 2x jsem si málem vypíchnul oko o okulár, jak jsem se lekl ;D. Člověk se tak kochá pohledem na Měsíc a najednou se zboku přiřítí "obluda" s "kouřovou" stopou - je to fakt docela šok!!
Pro zajímavost - když se koukneš na stránky M.Myslivce (nick MMys), má tam Měsíc s přelétajícím klínem hus nebo kachen .
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná