Fotky našich miláčků...:-))
Prazan: jo je to sexy, ten cerny tubusek EDcka k te bile krasce HEQ-5 

Je to moc slušivý design, ale raději bych to viděl venku pod hvězdama. Nedá se nic dělat - příroda asi pečuje o náš spánek. Chtěl jsem zkusil alespoň jednu fotografii hvězdného pole (bez rovnače/reduktoru, který mi zatím chybí), ale bohužel. Oblačnost přišla okamžitě po setmění. Tak jsem si aspoň zablbnul s ostřením na vzdálená světla rozhledny. Vzduch ale příliš nepřál ani tomuto snažení, což se dá čekat v těch vedrech.
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Re: Fotky našich miláčků...:-))
Moc krásná sestava, gratuluji
. A gratuluji, že ti to Lenka "trpí", sic já si taky nemůžu stěžovat a má Lenka mi podobnou odchylku taky trpí
. Neznamená jméno Lenka původem v Řečtině třeba "ta, co trpí svému druhovi pozorování hvězd"? ;D

Pěkný, ten Black Diamond vypadá fakt dobře. Je to ten s novou optikou od firmy schott?
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
Je to on. V novém kabátku, s novou optikou a vylepšeným výtahem. Už se moc těším na první pořádné hrátky s ním, ale jak to tak bývá po koupi nových přístrojů, vidím to na další prodloužení "doby temna". Včera jsem alespoň v malých dírách v mracích na velice hrubě ustavené montáži (Polárku z okna nevidím) zkoušel ostření na hvězdy a práce s tím výtahem vypadá velice slibně. Až se mi podaří seriozně vyfotit hvězdné pole, dám to do příslušné sekce - pokud bude zájem. Předpokládám ale, že žádné překvapení se konat nebude a tak trochu v to i doufám 

Triedr 10x50, Canon EOS20D
Prikladam fotku mojho noveho spolocnika jasnych noci.
Celestron Starhopper 304/1500
zatial mam len jeden okular E-Lux 32mm s kt. asi moc vody nenamutim,ale casom snad aj daky pribudne..
zahajovacie pozorovanie som mal vcera,a z ulice svietila lampa na dvor a uz vychadzal mesiac..cize presvetlene to tam bolo,ale s tym 40 nasobnym zvacsenim a presvetlenou blohou som videl uz ciastocne po okrajoch rozlozenu M13...nasiel som aj prstenec,co nebola sranda kedze hladacik bol dost rozstelovany..a hybat s takou kravou kde nie je este nacviceny odhad nebolo najlahsie..samozrejme cas prisiel aj na M51 a M27 ale to uz bl mesiac nad obzorom. dufam ze lepsie podmienky ho ukazu v krajsom svetle a priemer sa nezaprie. ake okulare by ste mi doporucili doplnit k vybaveniu? samozrejme cenovo dostupne..nemusia byt nove,mozu aj z druhej ruky.pozeral som rubriku "Prodam" ale nic zaujimave som nenasiel,aktualne.
zdravi Vas novy clen klubu 300viek :) uvitam kazdu radu sem alebo SZ ohladom tipov s tymto dalekohladom.pred tym som mal 165/1000 tak aspon akotake skusenosti mam.ale viem ze sa to tu hemzi titanmi oblohy,takze rady prijimam velmi rad.

Celestron Starhopper 304/1500
zatial mam len jeden okular E-Lux 32mm s kt. asi moc vody nenamutim,ale casom snad aj daky pribudne..
zahajovacie pozorovanie som mal vcera,a z ulice svietila lampa na dvor a uz vychadzal mesiac..cize presvetlene to tam bolo,ale s tym 40 nasobnym zvacsenim a presvetlenou blohou som videl uz ciastocne po okrajoch rozlozenu M13...nasiel som aj prstenec,co nebola sranda kedze hladacik bol dost rozstelovany..a hybat s takou kravou kde nie je este nacviceny odhad nebolo najlahsie..samozrejme cas prisiel aj na M51 a M27 ale to uz bl mesiac nad obzorom. dufam ze lepsie podmienky ho ukazu v krajsom svetle a priemer sa nezaprie. ake okulare by ste mi doporucili doplnit k vybaveniu? samozrejme cenovo dostupne..nemusia byt nove,mozu aj z druhej ruky.pozeral som rubriku "Prodam" ale nic zaujimave som nenasiel,aktualne.
zdravi Vas novy clen klubu 300viek :) uvitam kazdu radu sem alebo SZ ohladom tipov s tymto dalekohladom.pred tym som mal 165/1000 tak aspon akotake skusenosti mam.ale viem ze sa to tu hemzi titanmi oblohy,takze rady prijimam velmi rad.

Tak se taky pochlubím...Doufám, že vydrží počasí a dnes konečně vyzkouším. Předevčírem jsem ho přivezl :)
BTW: Flaška je tam jen pro porovnání velikosti. Rozbíjet o 'trup' jí nebudu ;D
BTW: Flaška je tam jen pro porovnání velikosti. Rozbíjet o 'trup' jí nebudu ;D
--- refra SW 90/900 AZ3, okuláry původní 10 a 25mm, PLANETARY 5mm 58°, 32mm 50° OMNI. Triedr 8x50 ---

Skywatcher 80/400 aka malokuk na montáži AZ-3. Můj první dalekohled. Zatím jsem pozoroval dvojhvězdy, měsíc a jupiter ze zahrady. Jsem nadšený. Za dva týdny se mnou jede na Šumavu.
SW 80/400
Tak ať slouží
. Ten okulárový výtah je v kovu? To by byla bomba, já ho měl plastový?

EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Taky na to čučím! Asi toho malého kukra poněkud vyšperkovali.. 
Toto vypadá na smalt a ne plast.

Toto vypadá na smalt a ne plast.
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Tak se take pridam... Muj Newton 150/740 na oblibene lokalite pod Mednikem...
Jsem zacatecnik, ale lecim se 

Ahpj, sice off tpic, ale kde POD MEDNÍKEM? 

Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
To Vejr: Pěkné, jen že se asi naběháš mezi okuláry.. ;D
/šímejte to vydupané kolo v trávě.. ;D/
Jen doplním, že takto umístění lídlák je nejspíš krom pobíhání mezi výtahy kolem celého dalekohledu i o plazení se někdy po zemi. Jinak O.K.
/šímejte to vydupané kolo v trávě.. ;D/
Jen doplním, že takto umístění lídlák je nejspíš krom pobíhání mezi výtahy kolem celého dalekohledu i o plazení se někdy po zemi. Jinak O.K.
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...