Jacquess píše:Ano presne tak, a videli ju aj viaceri (cez moj). Teleskopicka MHV bola 17 mag.
Muzu potvrdit, napred bocnim a pak asi dve minuty primo
Jeste k tomu delu: zalezi take dost na zkusenostech, kvalite okularu apod. A podle me od urciteho prumeru (20 cm?) clovek v podstate nevidi nic noveho. ... ale to nic nemeni na tom ze budu stavet 400vku ... a mozna pozdeji binar
Refraktor C.Zeiss AS 110/1650 mm na stabilní paralaktické montáži Heyde. Pohon v RA ose pomocí krokového motorku SMR 300/300/24 V a elektronického převodníku. Hmotnost dalekohledu je 28 kg. Uvedeno do provozu 1983.
Pozorování dalekohledem Coronado PST 40/400 mm.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
To je krásný stroj. Jen mě napadá, když se tak na to dívám, jakým způsobem je u těchto vidlicových motnáží řešeno připojení třeba CCD kamery místo okuláru. Podle mne se tam nemůže vejít. Potom by nebylo možné pozorovat v blízkosti polárky a přesun tubusu vidlicí by znamenal odmontovat kameru.
U těchto dalekohledů, je zaostření řešeno, ne okularovým výtahem, ale posunem primárního zrcadla v optické ose. To znamená, že při ostření se okulár vuči tubusu nepohybuje.
Hranol s okulárem se při deklinaci 90° vejde do vidlice s rezervou, stejne tak kamery MEADE - LPI a DSI.
Problém nastane, až když připojím zrcadlovku. :-/
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Zdravím,
představuji Vám svůj Newton 170/1230, se kterým jsem se patlal více než rok.. Stavěl jsem samozřejmě jen tubus. Montáž je HEQ-5 Syntrek. Optika pochází z VOD Turnov. Dalekohled slouží jen na pozorování..
Newton GSO 200mm f1:4; Newton DIY 170mm f1:7; HEQ5 Synscan; EOS300D
Cid> pekny to kousek... 8) Ja si vcera privezl domu dobsona SW 200/1200 a uz se nemuzu dockat, az ho sestavim a pujdu poprve s takovouto masinou pozorovat (zatim mam zkusenosti jen s triderem)
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Díky za pochvaly
Fotit s tím určitě zkusím. Však výtah je 2" a ohnisko 130mm od tubusu. Navíc díky poměrně nízké světelnosti jsem si taky mohl dovolit 100% nevinětované pole 30mm (to je až moc, já vím), což pokryje APS formát úplně v pohodě. Ale stejně bych raději něco světelnějšího než 7,2 (1230/170), a to ještě nepočítám zastínění
Dan
Newton GSO 200mm f1:4; Newton DIY 170mm f1:7; HEQ5 Synscan; EOS300D
tak tohle je moje "delo" teda myslim to v tom cervenem trycku,ten dalekohled je jeji:D je to nas prvni dalekohled a po rozbaleni sem neveril svim ocim jakej je to obr oproti zdani na obrazku.. je to bresser 150/1200 na eq mon2,zadnej plast ale betelna konstrukce,,snad ta fotka pujde:)
tokarew napsal:
tak tohle je moje "delo" teda myslim to v tom cervenem trycku,ten dalekohled je jeji:D je to nas prvni dalekohled a po rozbaleni sem neveril svim ocim jakej je to obr oproti zdani na obrazku.. je to bresser 150/1200 na eq mon2,zadnej plast ale betelna konstrukce,,snad ta fotka pujde:)Opravdu pěkná kompozice "miláčků" , za oba ojekty na fotografii náležitá pochvala .
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Risben napsal:
Opravdu pěkná kompozice "miláčků" , za oba ojekty na fotografii náležitá pochvala .
Risben
ten tvuj pristroj vypada od pohledu hodne precizne,vypada jak z obchodu,ta montaz je famozni,umelecke dilo,, asi nejhezci samodomorobo newton na eq co sem tu videl
tokarew napsal:
ten tvuj pristroj vypada od pohledu hodne precizne,vypada jak z obchodu,ta montaz je famozni,umelecke dilo,, asi nejhezci samodomorobo newton na eq co sem tu videlDíky za pochvalu , to opravdu hřeje u srdce .
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D