Viděl jsem kometu C2006/P1, oblohou letěla
Tak se nám nejjasnější kometa posledních pár desetiletí pomalu vzdaluje na jižní oblohu...
Po té jaké šílení nám tady na AF vyvolala (viz sousední vlákno), jsem si dovolil svo první anketku tady...
Po té jaké šílení nám tady na AF vyvolala (viz sousední vlákno), jsem si dovolil svo první anketku tady...
Pavel Vabrousek
-
milan1960
S tou anketou to je dobrý nápad,také jsem uvažoval kolik z nás ji nevidělo.Teď už se jen zapojit aby výsledky ankety byly co nejpřesnější.Tak do toho. 
Viděl-nafotil znamená, viděl a nebo nafotil? t.j. je jedno, kterou z těch dvou činnosti?
Jen tak pro pořádek, abych si anketu špatně nevyložil.
Jen tak pro pořádek, abych si anketu špatně nevyložil.
triedr 10x50, SW N150/1200
ohaj napsal: Viděl-nafotil znamená, viděl a nebo nafotil? t.j. je jedno, kterou z těch dvou činnosti?
Vyložil jsi si to dobře. Kdo dnes nafotí tak ji vidí alespoň na monitoru
. Kdo ji nafotil na film ať bude čestná výjimka...
Vyložil jsi si to dobře. Kdo dnes nafotí tak ji vidí alespoň na monitoru
Pavel Vabrousek
-
Monika Ch.
No já ji viděla dneska kolem 13:00 a to bylo jen chvilkové asi na půl sekundy. Pak se mě ztratila a já už ji nenašla. Ale byl to můj jediný kontakt s kometou.
Monika Ch. napsal: No já ji viděla dneska kolem 13:00 a to bylo jen chvilkové asi na půl sekundy. Pak se mě ztratila a já už ji nenašla. Ale byl to můj jediný kontakt s kometou.OK, ale není pořeba přepisovat své pozorování z vedlejšího vlákna...
Pavel Vabrousek
-
Monika Ch.
Vabra napsal:
OK, ale není pořeba přepisovat své pozorování z vedlejšího vlákna...Tak promiň. Já nevím, jestli to všichni četli, tak jsem to napsala i sem.
OK, ale není pořeba přepisovat své pozorování z vedlejšího vlákna...Tak promiň. Já nevím, jestli to všichni četli, tak jsem to napsala i sem.
Ja už o tej kométe nechcem ani počuť! Nielenže som ju ani raz nevidela, ale ešte som si kvôli nej takmer rozbila ďalekohľad! Viac sa mi páčila kométa SWAN, hoci aj pri jej pozorovaní som mala "sparťanské podmienky", ale aspoň som niečo videla. A úplne najradšej zo všetkých komét som mala rada Halle-Bopp, lebo tú som mohla pozorovať voľným okom a priamo z balkóna (žiadne behanie po celom sídlisku). Len škoda, že som vtedy nemala ďalekohľad.
Takže kométe McNaught môžem na rozlúčku odkázať: Len si leť a nevracaj sa, potvora, však ešte bude veľa lepších (dúfam)...
Takže kométe McNaught môžem na rozlúčku odkázať: Len si leť a nevracaj sa, potvora, však ešte bude veľa lepších (dúfam)...
- Lightsscope
Nic si z toho nedělej ani já jsem ji neviděl.
Kdyby Tě ale slyšel dr. Spurný, vedoucí odd. MPH v Ondřejově, ten by Ti dal! ;D
Kdyby Tě ale slyšel dr. Spurný, vedoucí odd. MPH v Ondřejově, ten by Ti dal! ;D
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Eryn napsal: Ja už o tej kométe nechcem ani počuť! Nielenže som ju ani raz nevidela, ale ešte som si kvôli nej takmer rozbila ďalekohľad! Viac sa mi páčila kométa SWAN, hoci aj pri jej pozorovaní som mala "sparťanské podmienky", ale aspoň som niečo videla. Dovolím si to otočit. Kometa SWAN mi ve svém nejvyšším lesku přinesla málem rozbitý dalekohled. Tímto samým jsem naštěstí kometu McNaught viděl.
Dodnes se divím, jak se vyjasnilo na maximum její denní viditelnosti a dodnes zůstanu vděčný několikaminutové díře 10.1., kdy šla ještě vidět slušně večer. Tu kometu jsem urazil. Divím se, že mně zcela nezavrhla, má můj velký dík.
Dodnes se divím, jak se vyjasnilo na maximum její denní viditelnosti a dodnes zůstanu vděčný několikaminutové díře 10.1., kdy šla ještě vidět slušně večer. Tu kometu jsem urazil. Divím se, že mně zcela nezavrhla, má můj velký dík.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
MaG napsal:
Dovolím si to otočit. Kometa SWAN mi ve svém nejvyšším lesku přinesla málem rozbitý dalekohled. Tímto samým jsem naštěstí kometu McNaught viděl.
Možno by sme mohli založiť tému: Ako som takmer rozbil ďalekohľad (alebo pre tých menej šťastných, Ako som rozbil ďalekohľad). Určite by sa tam našlo veľa zaujímavých príhod...
Dovolím si to otočit. Kometa SWAN mi ve svém nejvyšším lesku přinesla málem rozbitý dalekohled. Tímto samým jsem naštěstí kometu McNaught viděl.
Možno by sme mohli založiť tému: Ako som takmer rozbil ďalekohľad (alebo pre tých menej šťastných, Ako som rozbil ďalekohľad). Určite by sa tam našlo veľa zaujímavých príhod...
Eryn napsal:
souhlasím,směle do toho :)sám bych měl co napsat :-/
souhlasím,směle do toho :)sám bych měl co napsat :-/
Jakub Kristek