TMB Planetary
TMB Planetary
Rád bych získal referenci na tento okulár. Nejlépe na f=5 nebo 6 mm. Uvažoval jsem o koupi, ale na AF jsem četl, že to není až tak super okulár. Nebo radu co místo něho doporučíte.
Cizek
Cizek
Cizek
TMB Planetary
To cizek:
Zkus nové okuláry od WO řada 12.5mm, 6mm, 3mm.
Jinak výborný okulár je Vixen LV 5mm.
Podívej se na www.celestron.cz.
Zkus nové okuláry od WO řada 12.5mm, 6mm, 3mm.
Jinak výborný okulár je Vixen LV 5mm.
Podívej se na www.celestron.cz.
Newton 114/1000 pointační, Newton 150/750, ccd kamera ATIK-16, montáž EQ6 Pro SkyScan v blízké budoucnosti.
TMB Planetary
to cizek : vlastním 2 ks těchto okuláru f-9 a f-8 mm, můžeš se přijed podívat a odzkoušet, nemáš to ke mně daleko.
TMB Planetary
Radoslav_Konecny napsal: to cizek : vlastním 2 ks těchto okuláru f-9 a f-8 mm, můžeš se přijed podívat a odzkoušet, nemáš to ke mně daleko.
Mas original TMB planetary?
Mas original TMB planetary?
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
TMB Planetary
to michal.b : jeden je původní originál, druhý 8 mm je už od TS, rozdíl jsem ještě neměl možnost pořádně ověřit, při mém dlouhém ohnisku zatím nebyly podmínky. Při denním porovnání, jsem žádný rozdíl neviděl.
TMB Planetary
Radoslav_Konecny napsal: to michal.b : jeden je původní originál, druhý 8 mm je už od TS, rozdíl jsem ještě neměl možnost pořádně ověřit, při mém dlouhém ohnisku zatím nebyly podmínky. Při denním porovnání, jsem žádný rozdíl neviděl.
Jestli mas original TMB tak bych te chtel pozadat aby ses podival na vnitrni reflexy - jestli tam jsou nebo ne. Kdyz jsem se pres muj 9mm TS podival na svetlo, vypadalo to takhle
Pri pozorovani mesice to bylo velmi neprijemne. Vidis u TMB neco podobneho?
Jestli mas original TMB tak bych te chtel pozadat aby ses podival na vnitrni reflexy - jestli tam jsou nebo ne. Kdyz jsem se pres muj 9mm TS podival na svetlo, vypadalo to takhle
Pri pozorovani mesice to bylo velmi neprijemne. Vidis u TMB neco podobneho?
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
TMB Planetary
cizek napsal: Rád bych získal referenci na tento okulár. Nejlépe na f=5 nebo 6 mm. Uvažoval jsem o koupi, ale na AF jsem četl, že to není až tak super okulár. Nebo radu co místo něho doporučíte.
CizekTady je recenze z EyepieceReviews:
http://www.eyepiecereviews.com/Burgess- ... ary-58.htm
Velmi pozitivní hodnocení.
CizekTady je recenze z EyepieceReviews:
http://www.eyepiecereviews.com/Burgess- ... ary-58.htm
Velmi pozitivní hodnocení.
TMB Planetary
Koukám že je nás víc,kteří se nemůžeme rozhodnout jestli koupit TBM,nebo WO 6
refr. 70/325,SC 6,triedr Zeiss 7x50,SW Flexi-tube 300,Lumicon UHC,barlow Ultima,
okuláry: ATC 4,Speer waler 7,6mm,Nagler 11,Ultrascopic 15,TV Panoptic 24,TV plossl 25,ATC 32, Hyperion 31, Explore 4,7 a 6,7
ve výstavbě ultralight 178/890 ATC optika
okuláry: ATC 4,Speer waler 7,6mm,Nagler 11,Ultrascopic 15,TV Panoptic 24,TV plossl 25,ATC 32, Hyperion 31, Explore 4,7 a 6,7
ve výstavbě ultralight 178/890 ATC optika
TMB Planetary
To: Radoslav_Konečný, díky za nabídku možnosti odzkoušení, snad se někdy domluvíme. Mně prioritně zajímá to krátké ohnisko 5-6 mm. Má ho někdo vyzkoušený ?
Cizek